Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačani najuspešniji na državnom prvenstvu SIM

post-title
Foto: SIM


Posle pet i po meseci, tokom kojih je organizovano više od 80 događaja, svečano je završena deveta sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Prethodnih nedelju dana, najbolji SIMOVCI iz više od pedeset mesta širom Srbije, družili su se i takmičili u Vrnjačkoj Banji.

Finalni turniri održani su u deset sportskih disciplina u kojima se SIMOVCI tradicionalno takmiče: stoni tenis, rukomet, odbojka na pesku, atletika, odbojka, basket 3x3, tenis, šah, „Lino između dve vatre“ i mali fudbal za mlađe generacije i Coca Cola kup za dečake i devojčice 2006. godište i mlađe. Na Međunarodnu završnicu u Split putuju deca iz više od dvadeset mesta širom Srbije. Ove godine u timu Srbije biće dečaci i devojčice iz Surdulice, Umčara, Selenče, Beograda, Novog Pazara, Ugrinovaca, Novog Sada, Valjeva, a najbrojnija će biti ekipa iz Čačka.

Koordinatorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za grad Čačak, Ivana Vukajlović, izjavila je da je prezadovoljna učešćem dece iz Čačka na ovogodišnjem Državnom finalu. Posle uspeha koji su postigli basketaši, devojke iz ekipe “Ukijeva deca” u odbojci na pesku i mladog stonotenisera Saše Dragina, put Splita u avgustu krenuće i najmlađi učesnici Igara “Mišići” i “Dragišnci”. U obe starosne kategorije igre “Lino između dve vatre” Čačani su uspeli da se okite zlatnim medaljama.

Posle postignutog uspeha usledilo je slavlje, ali i odlazak na finalnu utakmicu Coca Cola kupa, koja se igrala u SC “Ibar” u Kraljevu, gde su posebni gosti SIMOVACA bili Dragiša Binić, legenda Crvene Zvezde, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović i generalni direktor kompanije COCA COLA HBC Svetoslav Atanasov.

Ono što je sigurno “Mišićima” i “Dragišincima” Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih ostaće zauvek u sećanju, pre svega zbog druženja sa “vatricama” iz Kuršumlije, Kikinde i Beograda. Naravno, najveća nagrada će biti boravak sa ostalim SIMOVCIMA u Splitu.
Međunarodna završnica održaće se od 15. do 20. avgusta, a u Split stižu SIMOVCI iz sve tri zemlje učesnice Igara – Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar