Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Meštani sela Lipovac i Belosavci kod Topole već danima ne mogu da dišu od smrada: Ogromne količine smeća nabacano pored već prepunih kontejnera

post-title
Foto: RINA


Kante pune smeća ali i gomila otpada oko njih su slika sa kojom se ovih dana susreću meštani sela Lipovac i Belosavci kod Topole. Firma koja je angažovana na odvoženju smeća sa seoskog područja ne obavlja svoj posao redovno pa su zbog toga kontejneri prepuni, a na prostoru oko njih širi se neprijatan miris i životinje raznose razne vrste otpada.

„Kante su pune i prepune, dolazili su uvek jednom sedmično, međutim sada dolaze kada oni hoće, tako da su građani napunili kante i stavljali okolo jer se nema više gde, tako da sada životinje raznose otpad okolo, vetar takođe, smrad se širi i cela ta situacija je jako loša i ružna. Preko zime se dešavala slična situacija kada nije očišćen put u nekom delu sela da se ne odnese smeće, ali sada je leto pa opet isto. Umesto četiri puta mesečno, dođu jednom, dvaput ili nijednom“, kaže za RINU meštanin sela Belosavci.

Pune kante a i kontejneri mogu se videti i u Lipovcu, gde se smeće odvozilo utorkom, međutim sada skoro petnaest dana radnici iz pomenute firme nisu dolazili.

Prema rečima meštana koji u svojim domaćinstvima imaju kante i plaćaju ovu komunalnu uslugu, dodatni problem je što je blagajna gde su se naplaćivale usluge zatvorena pa ogorčeni domaćini nemaju gde ni da ulože prigovor.

„Redovno smo plaćali račun koji je uredno i stizao, ali sada stiže račun a mi nemamo gde da platimo. Blgajna je zatvorena, ne znamo razlog a ne znamo ni gde možemo da platimo, prinuđeni smo da se snalazimo. Ako već uredno plaćamo onda bi za taj novac trebalo da se odvozi smeće, a ne da ga lagerujemo ispred naših kapija. Kada su ranije tokom zime neredovno dolazili mi bi se obratili radnicama na blagajni i problem bi se rešavao, sada ni to ne možemo, ostaje nam samo da čekamo da li će i kada doći“, priča nam meštanka Lipovca.

Inače, u Topoli se već godinama odvozi smeće sa seoskog područja i svaka kuća na selu ima kantu za odlaganje otpada.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar