Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kraljevo dobilo teren posvećen Vasiliju Miciću - "Budi svoj i treniraj u tišini"

post-title
Foto: Mozzart


U gradu na Ibru otvoreno 92. košarkaško igralište u okviru Mozzartove akcije "Sto terena za jednu igru".

Gorelo je nebo nad Kraljevom, spektakularni vatromet pokrenuo je lavinu emocija kod momka koji živi svoj košarkaški san. Pionirske korake načinio je u OKK Beogradu, dodatno ih usavršio u dresu Mega Vizure, Bajerna iz Minhena, Crvene zvezde, turskog Tofaša i litvanskog Žalgirisa, a potom je sav raskošni talenat pokazao u Efesu gde je dve godine zaredom vodio svoj tim ka vrhu Evrope! Upravo zbog njega – Vasilija Vase Micića, aktuelnog MVP Evrolige, celo Kraljevo okupilo se na otvaranju terena koje je ponelo upravo njegovo ime, a koje je obnovljeno u sklopu Mozzartove akcije "Sto terena za jednu igru"!

Vasa celu karijeru nastupa u najvećim evropskim dvoranama, pred hiljadama navijača, prkosi protivnicima i hladne glave niže trojke. Ruka mu nikad da zadrhti, ali u gradu na Ibru, u kojem je rođen, sačekala ga je njegova publika, njegovi Kraljevčani... I glas mu je itekako zadrhtao, a dušu ispunile emocije. Dodatnu podršku imao je od porodice, pre svega od bake i oca koji su zajedno sa njim presekli vrpcu i otvorili renovirani teren.

img0105-830x0
Foto: Mozzart

- Čudan je neki osećaj, ponele su me emocije jer je velika čast da jedan teren u mom rodnom gradu ponese moje ime. Divno je što će zauvek ostati urezan ovde u Kraljevu. I uvek će podsećati nekog novog klinca na mene, ali i na njegove početke. Mislim da je košarka glavni sport u Srbiji i to nas dosta motiviše, na reprezentativnom, ali i na klupskom planu... Da što bolje predstavljamo državu, ali i da motivišemo drugu decu da na ovakvim terenima naprave prve korake - istakao je Vasa Micić.

Za neke nove klince, koji će upravo na ovom terenu započeti svoje prve korake, Vasa ima samo jednu poruku – "Budi svoj i treniraj u tišini".

- Jedan od osnovnih ciljeva Mozzartove akcije "Sto terena za jednu igru" jeste da pokrene neke nove klince da se bave košarkom. Da poveruju da i oni mogu da dostignu visine na kojima smo Jokić, Bogdanović, Bjelica, Teodosić, pa i ja. Suština je da uživaju u košarci, a otvaranje novih terena im je samo dodatna motivacija da krenu da se bave ovim sportom - dodao je aktuelni MVP Evrolige koji je Kraljevčanima doneo i svoje pehare.

Svečanom presecanju vrpce prethodila je revijalna utakmica pionira KK Mašinca i Sloge koji su prvi isprobali novu plavu podlogu. Organizovano je i takmičenje u šutiranju trojki. Najuspešniji šuteri osvojili su vredne nagrade, ali su i svakim pogotkom doprineli uvećanju sume koju će kompanija Mozzart donirati Udruženju za borbu protiv sećerne bolesti Kraljeva.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar