Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Veseli spust na Ibru i ove godine obećava sjajan provod u Kraljevu

post-title
Foto: RTS/Printscreen


Veseli spust Ibrom je najstariji i najveseliji spust na vodama Srbije. Od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, na 25 kilometara vijugavog toka Ibra, više hiljada dobro raspoloženih spustaša učestvuje u najveselijoj povorci na vodama Srbije. Kako će izgledati Veseli spust 2022, najavljuje Aleksandar Erac u ime oganizatora manifestacije.

Hiljade ljudi dobrog raspoloženja na reci, radost, trubači, roštilj, pesma i pozitivna energija na najmaštovitijim splavovima napravljenim od drveta, flaša, stiropora, automobilskim gumama, ili pak na desantnim i rafting čamcima, glavna su odlika manifestacije na Ibru sa dugom tradicijom.

Veseli spust u organizaciji Kajak kluba „Ibar“, uz pomoć Grada Kraljeva, Turističke organizacije i sponzora organizuje se od 1990. godine.

„Grad Kraljevo i svi mi koji smo u organizaciji ove manifestacije, u želji da Kraljevo zaživi kao turistički centar, pošto u svom okruženju ima tri banje – Matarušku, Bukovičku i Vrnjačku, uspeli smo da ove godine napravimo sedam dana Veselog spusta i od ponedeljka smo krenuli sa koncertom Tonija Cetinskog, tako da svaki dan ima nekih dešavanja“, napominje Erac.

U petak predstoji koncert „Riblje čorbe“, u subotu nastupaju Nele Karajlić i „Zabranjeno pušenje“ i Bojan Marović, a u nedelju sledi velika „Jeger parti“ na četiri pozornice u gradu, kao i koncert Zorice Brunclik.

Pored Veselog spusta u nedelju 17. jula, u Mataruškoj banji će biti organizovan „Srebrni kazan“ na kome će veseli spustaši biti dočekani sa pasuljem.

Rekordna godina po broju učesnika manifestacije bila je 2009, a ove godine se očekuje obaranje rekorda, ali organizatori više brinu o bezbednosti učesnika nego o masovnosti.

„Naša manifestacija je ujedno i ekološka i kulturno-istorijska jer se polazi iz srednjovekovnog grada Magliča, iz Doline jorgovana gde je kralj Uroš u čast Jelene Anžujske zasadio jorgovane. Prolazi pored manastira Žiče gde je krunisano sedam srpskih kraljeva“, dodaje gost Jutarnjeg programa.

Veselospustaši treba da sa sobom ponesu dobro raspoloženje i da se pridržavaju uputstava o bezbednosti, a dobar provod je zagarantovan, obećavaju organizatori.

RTS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar