Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Počeo Sabor frulaša u Prislonici

post-title


Sabor frulaša Srbije “Oj Moravo“, 35. po redu, počeo je juče podizanjem saborske zastave u Prislonici, a tokom ovog vikenda očekuje se bogat kulturno umetnički program.

U takmičarskom delu Sabora frulaša koje će biti održano danas nadmetaće se 49 učesnika iz cele Srbije, dok će se u nedelju takmičiti mladi frulaši u savremenoj kategoriji uz pratnju orkestra Bobana Prodanovića.

Na ovogodišnjem Saboru frulaša predviđene su i brojne izložbe, tradiconalna priprema starih jela, kao i bogat kulturno umetnički program na kome neće izostati guslari, harmonikaši i violinisti jer ova tradicionalna manifestacija ima za cilj da očuva tradiciju srpskog naroda i njegovo nasleđe.

Na ovogodišnjem Saboru frulaša nastupiće i ansambl iz Kolumbije,a selu će biti uručeno priznanje najuspešnijeg sela Srbije u 2021.godini , pa će Prislonica danas ugostiti u predstavnike 100 sela iz čitave Srbije.

Ljubitelji Sabora frulaša u Prislonici imaće priliku da danas uživaju u monodrami Svetozar Treći koju će izvoditi glumac Ivan Perković i večernjem koncertu Aleksandra Tirnanića i Dejana Đekića, dok će se za nagradu najboljeg ove godine nadmetati frulaši koji će se danas predstaviti izvođenjem u izvornoj ,a sutra i u savremenoj kategoriji.

Domaćin Sabora je ministarka kulture Maja Gojković, starešina je maestro Bora Dugić, dok je selektor ovogodišnjeg Sabora frule u Prislonici maestro Velja Kokorić.

Organizatori Sabora su: Mesna zajednica Prislonica , Turistička organizacija Čačka, Kulturno prosvetna zajednica Čačka i Savet Sabora Frulaša, a pokrovitelji Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo kulture i grad Čačak.

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar