Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiParadoks Todorovićevog kadrovanja - bolje biti gubitaš, nego poslovati pozitivno

post-title
Foto: Mediaportal


Dosta kontroverzi je bilo oko toga mogu li Dragan Nikolić (“Gradsko zelenilo“) i Petar Domanović („Komunalac“) da budu imenovani za vršioce dužnosti direktora, pošto su već jednom bili na tim funkcijama, što samo par meseci ranije nije bio problem prilikom identičnog slučaja sa Zoranom Blagojevićem („Parking servis“) i Zoranom Pantovićem („Vodovod“). Očito da je navođenje ovog razloga za Todorovića bilo samo opravdanje da bez odluke stranke i iz ličnih razloga, ukloni ovaj naprednjački dvojac koji je uspešno vodio svoja preduzeća.

"Po zakonu, ne možete biti dva puta vršilac dužnosti, a novi vršioci dužnosti moraju se imenovati do raspisivanja konkursa i odabira novh direktora. Ili će to možda biti stari. To je sada na konkursnoj komisiji, koja će pregledati prispele biografije, onih koji su zainteresovani da vode ova dva javna preduzeća. Prethodni direktori su radili dosta dobro. Naravno, uvek može bolje, ali radili su zaista dobro obojica, i Nikolić i Domanović. Ali zakon je jasan i egzaktan. Raspisaćemo novi konkurs za oba javna preduzeća. Dejan Ćosić i Branko Pejica su sada vršioci dužnosti" – naveo je tada Todorović.

Todorović je odluke doneo na svoju ruku bez konsultovanja partije na čiji je predlog izabran, a ni dan danas nije odgovorio na pitanje kako su Blagojević i Pantović imenovani za VD direktora ako je "zakon jasan i egzaktan". Takođe, konkursi u "Komunalcu" i "Zelenilu" još uvek nisu raspisani, dok su u "Vodovodu" i "Parking servisu" završeni danasnjim izborom novih - starih direktora. I ova činjenica govori da Todorović nije bio iskren kada je obrazlagao svoju kadrovsku politiku.

Treba naglasiti da su rezultati poslovanja „Komunalca“ i „Gradskog zelenila“ za 2021. godinu pozitivni, „Komunalac“ je ostvario dobit od oko 1,9 miliona dinara, od čega je po Zakonu 1,5 miliona uplaćen u budžet grada, a „Gradsko zelenilo“ je bilo u plusu skoro 800.000. Za razliku od njih, „Vodovod“ je zabeležio gubitak od oko 9,5 miliona, ali to očito Todoroviću nije bila smetnja da predloži aktuelnog direktora za nov četvorogodišnji mandat. Frapantna je činjenica i da „Vodovod“ konstantno beleži gubitke na mreži od preko 30%, što znači da svaki treći litar koji se slije u vodovodnu mrežu bude „prosut“, a sve to neko plaća. Na Skupštini se moglo čuti i da „Vodovod“ kuburi sa cisternama, koje su stare po više decenija i da je neophodna pomoć grada za nabavku novih. Za razliku od direktora „Vodovoda“, sada već bivši direktor „Komunalca“ Petar Domanović je uspeo da putem donacija, kroz projekte, u značajnoj meri obnovi vozni park ovog javnog komunalnog preduzeća, a samo po poslednjem projektu, putem koga su nabavljene nove cisterne, kamioni, kontejneri i kante dobijeno je gotovo milion eura u pomenutoj opremi. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da je JKP „Komunalac“ upravo pod vođstvom direktora Domanovića dobilo Decembarsku nagradu grada Čačka za 2021. godinu.

nikolic domanovic pantovic blagojevic

 

Dragan Nikolić, Petar Domanović, Zoran Pantović i Zoran Blagojević - Foto: GZS/Screenshot YouTube

Ispostavlja se da je za Todorovića poslovanje sa gubitkom bolje od pozitivnog poslovanja, odnosno da rezultati nisu nikakvo merilo za njegovu kadrovsku politiku. A možda su upravo ovi argumenti razlog zašto se Gradski odbor SNS-a nije sastao nijednom od aprilskih izbora.Komentari

Ispade da je Domanovic neko bez koga se ne moze. Bas ga nahvaliste. Treba gledati i druge stvari, a Domanovic je previse dugo direktor, neki pominju cak i neke stanove i svasta nesto. Dobra odluka Todorovica, jer se pokazuje da za sve ima sanse, da nisu samo isti na funkcijama. Ovo je proslost, ne znam cemu vise pisanja oko toga.

posmatram

27.07.2022 14:56


Ostavite komentar