Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dragačevci mu ukazali poverenje nesvakidašnjim gestom, Guča ga stvorila a sada je njen počasni član: Veliko ime srpske trube uređivaće muzički program najveće fešte na Balkanu

post-title
Foto: RINA


Lučani - Dragačevski sabor trubača ove godine, po 61. put, ispisaće još jednu stranicu saborske istorije. Sabor je svojim programskim sadržajem i osobenošću prepoznat kao manifestacija od posebnog značaja, manifestacija koja svake godine u avgustu mesecu privuče veliki broj ljubitelja trube, iz Srbije i sveta. S tim u vezi, organizatori su doneli odluku i imenovali veliko i značajno ime, majstora trube, koji će svojim iskustvom i znanjem doprineti održavanju nivoa i kvaliteta programskog sadržaja.

"Dejan Lazarević, priznati umetnik i majstor trube, imenovan je za muzičkog urednika 61. Dragačevskog sabora trubača. Za realizaciju zvaničnog programa Sabora, potrebne su stručne i kompetentne aktivnosti muzičkog urednika , a te kvalitete Lazarević i te kako poseduje. Otuda i odluka organizatora da jednom od najvećih majstora trube pokloni poverenje- kazao je za RINU, predsednik saborskog odbora Milivoje Dolović.

Dejan Lazarević će se kao muzički urednik brinuti o repertoaru izvođača i muzičkim numerama koje će se izvoditi u programu manifestacije, sastavljaće i vršiti korekciju liste muzičkog programa i vršiti izbor melodija za izvođenje. Takođe, biće odgovoran i za organizaciju nastupa izvođača, njegovih kolega trubača koji sanjaju da jednog dana zasijaju na trubačkom nebu kao majstori trube.

Najveća trubačka fešta u Guči, održaće se narednog vikenda u terminu od 5-7. avgusta.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar