Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U18 reprezentacija Srbije otputovala na EP, trojica igrača Borca u društvu najboljih

post-title
Foto: KSS


U18 muška košarkaška selekcija naše zemlje, koju sa klupe predvodi selektor Vladimir Đokić, otptovala je u Izmir, gde će od 30. jula do 7. avgusta učestovati na Evropskom prvenstvu.

Prema odluci selektora, čak tri od ukupno 12 igrača su iz redova Borca. Reč je o Đorđu V. ĆurčićuLuki Andriću i Matiji Miloševiću. Oni svojim trudom, borbom i zalaganjem dokazali da vrede, tako da se zasluženo nalaze među odabranima.

Takođe, vredno je istaći da oni na lep način predstavljaju klub za koji igraju, kao i grad Čačak. Pored njih trojice, u ekspediciji Srbije se nalazi još jedan Čačanin, Mihailo Šušić, član stručnog štaba selektora Đokića.

Inače, reprezentacija Srbije se nazali u grupi C, zajedno sa selekcijama Češke, Slovenije i Grčke. Prvi meč naši momci će igrati 30. jula protiv Slovenije (12:45), dan kasnije protiv Grčke (19:30), da bi takmičenje po grupama okončali 1. avgusta duelom sa Češkom (17:15).

Ukoliko budu uspeli da prođu prvi deo takmičenja, Srbiji sledi ukrštanje sa grupom u kojoj se nalaze Litvanija, Hrvatska, Italija i Crna Gora.

Vredno pomena je još i to da će pet najboljih selekcija na Evropskom prvenstvu u Izmiru ostvariti pravo da učestvuje na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina narednog leta.

KK Borac, Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar