Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Domaćin Sabora trubača u Guči, legendarni Radmilo Mišović, ulaz za sve programske sadržaje besplatan

post-title
Foto: GZS


Guča - Domaćin ovogodišnjeg Sabora trubača u Guči, koji počinje u petak 5. avgusta, je proslavljeni košarkaški as i legenda grada na Moravi, Radmilo Mišović.

 

Ovogodišnjo kompletno 61. izdanje Sabora biće u znaku trube.

 

Prvog saborskog dana, u petak, 5. avgusta, na pozornici Kulturnog centra sa početkom u 18 sati, na trubački megdan izaći će 10 omladinskih orkestara. Zapadnu Srbiju predstaviće nekoliko orkestara, Ognjena Vasiljevića iz Požege, rubački orkestar “Dragačevski podmladak“ - Guča, trubački orkestar braće Ilić - Čestobrodica.

 

 

 

Ni ostali delovi naše zamlje neće biti bez predstavnika jer će se na pozornici naći trubački orkestar Davida Antića iz Vlasotinca, orkestar Darka Ivanovića - Vladičin Han, orkestar Aleksandra Ilića - Stubal, trubački orkestar Manuela Ametovića - Aleksinac. Najviše omladinskih orekstara dolazi iz Zagužanja: Mlađana Krstića, Save Trajkovića i trubački orkestar Danijela Dejkovića.

 

 

Drugog dana, 6. avgusta oglasiće se trubačka budilica u 7.00 časova a uveče na Glavnoj pozornici na stadionu, nakon kocerta pobednika prošlogodišnjeg Sabora zasviraće Trubački orkestri Dejana Lazarevića a zatim i Ekrema Mamutovića.

 

Nedelja je rezervisana za finalno takmičenje trubačkih orkestara Srbije, a proglašenje pobednika zakazano za 22:30.

 

 

Inače, svi programski sadržaji potpuno su besplatni na ovogodišnjem Saboru trubača a u koncertnom delu nastupiće Ana Bekuta, Snežana Đurišić i Cakana.

 

Pojedini tabloidi, objavili su kako je ulaz u Guču 1.200 dinara, ali prema rečima organizatora to nije tačno.

 

„Mi ne kontrolišemo parking i privatne prostore i činjenica je da će tamo ljudi kojima parking bude potreban tu uslugu plaćati u skladu sa ponudom od 200 do 500 dinara u zavisnosti od lokacije. Što se tiče programskih sadržaja, oni su apsolutno besplatni”, kažu iz organizacije.

 

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar