Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dvadeset dana traju protesti u Pakovraću, blokirana betonjerka: Na lice mesta došli nadležni, sa nezadovoljnim meštanima konačno postignut dogovor

post-title
Foto: RINA


Čačak - Nakon dvadeset dana protesta u Pakovraću i blokiranja izgradnje deonice auto-puta od Preljine do Požege zbog neisplaćene odštete za zauzimanje imovine , nezadovoljni meštani odlučili su da prekinu štrajk nakon sastanka i razgovora sa direktorm Puteva Srbije, Zoranom Drobnjakom i gradonačelnikom Čačka, Milunom Todorovićem.

„Mislim da smo postigli načelni sporazum da meštani obustave protest, a mi ćemo već danas uputiti predlog Vladi da donese zaključak i vlasnicima da se isplati odšteta u skladu sa presudom Osnovnog suda u Čačku. Meštani su obećali da će deblokirati betonsku bazu od koje zavisi nastavak gradnje auto puta”, izjavio je za RINU Drobnjak.

Meštanin Radosav Ćosić na čijem imanju se nalazi betonjerka potvrdio je da su razgovarali sa direktorom Puteva o deblokadi i načinu isplate.

„Na mom imanju se nalazi betonska baza i mi smo spremni da omogućimo nastavak radova ukoliko Vlada ispuni ovaj dogovor. Međutim, nisam siguran da li će moje komšije prihvatiti da odmah odblokiraju gradilište ili će sačekati da prvo Vlada ispuni svoj deo dogovora. Mi smo nepoverljivi jer nam je u dva navrata to bilo obećano, ali nije ispunjeno”, naglasio je Ćosić.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar