Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiVandali su je potpuno razvalili i uništili, ali podigla se kao Feniks iz pepela: Na ulazu u Guču postavljena nova zlatna truba da dočeka saboraše, simbol Dragačeva opet sija (FOTO)

post-title
Foto: RINA


Lučani - Nezapamćen vandalizam odigrao se pre nekoliko meseci u Guči, kada su na razočaranje meštana nepoznati počinioci iz još uvek nerazjašnjenih razloga uništili simbol u obliku trube koji je decenijama unazad dočekivao saboraše na ulasku u ovu dragačevksu varošicu.

"Prethodna truba bila je izrađena od čvrstog materijala i na stabilnoj podlozi, tako da je bilo nemoguće da je unište vetar i vremenske nepogode koje su zadesile naš kraj. Nema dileme da su to uradili bahati pojedinci, za kojima se i dalje traga. Nadam se će vinovnik ili više njih biti privedni pravdi - izjavio je za RINU Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

1659549715_1152071_1650360236lucanisimboltrubaslomljenfotorina1_share

Da se tradicija duga preko pola veka ne bi menjala, po hitnom nalogu urađen je i pred 61. Sabor trubača postavljen novi dobro poznat simbol na istom mestu, ali ovoga puta još masovniji i sjajniji.

- Nova truba je dužine pet metara, nadamo se da neće ponovo biti na meti vandala. Želimo da sačuvamo tradiciju i naš simbol Dragačeva. Ovakvu kakvu smo je postavili sada može da dočeka i stoti Sabor trubača u Guči -dodao je Dolović.

Prestonica trube potpuno je spremna da za vikend primi nekoliko stotina hiljada posetilaca koliko se očekuje na ovogodišnjoj najvećoj smotri limenih instrumenata na svetu. Svi smeštajni kapaciteti su popunjeni već mesecima unazad, a prenoćište za vreme Sabora sada se može naći samo u susednim opštinama. Svi programski sadržaji na ovoj manifestaciji biće besplatni.

RINAKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar