Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Sajamsko predstavljanje čačanske Biblioteke u Guči

post-title
Foto: Gradska biblioteka


Na Dragačevskom saboru trubača u Guči, tradicionalnom festivalu narodnog stvaralaštva na kome je ove godine po 61. put podignuta saborska zastavica, održan je i Sajam knjiga. Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” bila je jedan od izlagača na Sajmu, sedmom po redu koji je u petak, 5. avgusta prigodnim govorom otvorio novinar i pisac Marko Lopušina. Od 2015. godine se na inicijativu organizatora Sajma knjiga, Biblioteke opštine Lučani u Guči, tokom Sabora predstavlja i kulturna baština Dragačeva, izdavačka delatnost čačanskih ustanova kulture i izdavačkih kuća iz Srbije.

Posetiocima 61. Guča festivala prikazane su publikacije Biblioteke domaćina, čačanske Biblioteke, Međuopštinskog istorijskog arhiva Čačak, IK „Duhovni lugˮ iz Kragujevca, IK „Knjiga komercˮ iz Beograda, IND „Media Publishingˮ i „Bookaˮ iz Beograda.

Najstarija ustanova kulture u Čačku – Gradska biblioteka je na svom štandu izložila 32 naslova, među kojima su i aktuelne publikacije izdate u 2021/2022. godini. Bogatu ponudu izdavačke delatnosti, koja traje više od pola veka, uspešno su predstavili bibliotekari Odeljenja za matične poslove Dubravka Ilić i Vladimir Simić, a što su svojim interesovanjem potvrdili i posetioci Sajma knjiga na Dragačevskom saboru.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar