Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi sutra u Domu kulture u Čačku

post-title
Ilustracija, foto: Shutterstock


Crveni krst u Čačku u saradnji sa Udruženjem dobrovoljnih davalaca krvi nekadašnje Fabrike reznog alata sutra od 9 časova organizuje vanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi u Maloj sali Doma kulture.

Akciju će podržati davaoci iz 30 gradova Srbije i zemalja u regionu.Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Fabrike reznog alata u Čačku postoji 56 godina. Uspešno organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi kada god je to potrebno, a posebno tokom letnjih meseci, u kojima je, zbog godišnjih odmora, broj prikupljenih jedinica krvi smanjen.

,,Udruženje okuplja 323 davaoca koji su u svakom trenutku spremni da pomognu gde god je to potrebno“, istakao je predsednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi ,,FRA“, Jaroslav Petrović.

U akciji koja će sutra biti organizovana u Čačku učestvovaće dobrovoljni davaoci iz gradova širom Srbije, ali i iz susedne Crne Gore i  Bosne i Hercegovine. Crveni krst u Čačku, osim redovnih akcija koje organizuje svakog utorka u Domu kulture u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Kragujevca, tradicionalno učestvuje i u organizaciji ovakvih vanrednih akcija, koje imaju neočekivano dobar odziv, a ovoga puta akcija će imati i edukativni karakter.

,,Primetili smo da ima građana koji bi želeli da budu dobrovoljni davaoci, ali ne mogu, jer imaju visok pritisak. Zbog toga ćemo nastojati da ih informišemo kako da, uz konsultaciju sa lekarom, povedu računa o svom zdravlju i doprinesu ovakvim akcijama“, rekla je sekretar Crvenog krsta u Čačku“, Nataša Cvijović.Organizatori očekuju da se tokom sutrašnje akcije prikupi između  80 i 100 jedinica krvi. Svi zdravi građani mogu se odazvati akciji od 9 do 14 časova.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar