Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Vladimir Zlatanović: Nadam se da ćemo stvoriti još veći broj prvotimaca i reprezentativaca

post-title
Foto: Lejča photography


Pre nešto više od dva meseca KK Borac je stavio tačku na veoma uspešnu sezonu. Razlog tome jeste činjenica da, pored toga što je prvi tim redovan član AdmiralBet ABA lige, i mlađe kategorije kluba beleže fenomenalne rezultate.

Naime, minule takmičarske godine juniori, kadeti i pioniri čačanskog kluba su uspeli da se okite srebrnim medaljama na završnim turnirima. Retko ko može da se seti da je neki klub, ne samo u Srbiji, već i na prostoru bivše Jugoslavije, uspeo da učini nešto slično.

Ali sve izrečeno je prošlost, a mlađe selekcije se okreću novoj sezoni. Štaviše, sve kategorije su započele sa pripremama, a u cilju da pokušaju da ponove navedene uspehe.

Vladimir Zlatanović, trener kadetskog tima i osvajač srebrne medalje, smatra da je prošla takmičarska godina bila odlična za klub.

,,Prošlo je malo vremena od tog finala kadetske lige. Ali kada sumiram utiske naravno da sam prezadovoljan sezonom. Nismo imali sreće oko nekih povreda, uzimajući u obzir da su se dve desile nesrećno, gaženjem na nogu protivnika, i to jako bitnih igrača. Da nije bilo tih pehova, siguran sam da bi završili sezonu 25/0 i sa zlatnom medaljom. A kada govorim o uspesima, ne mogu da ne pomenem Stefana Poledicu, Đorđa Miloševića i Mitra Popovića, ljude koji su nam mnogo pomogli i koji su veoma zaslužni za uspeh. Stefan je mnogo učinio da unapredi fizičku spremu igrača, a Đorđe i Mitar su uradili veliki posao u oporavku nakon povreda, rekao je Zlatanović.

Kadeti Borca su na vreme krenuli sa pripremama, kako bi bili spremni za sve izazove koji ih očekuju.

,,Iskreno, nisam ni prekidao sa radom ni tokom leta. Imamo igrače koji su napravili neku pauzu tokom lige, pa sam iskoristio da tokom ove letnje pauze nadomestimo sve što su propustili. A što se tiče plana priprema uvek je isti, idemo dan po dan, dodao je Zlatanović.

Pre početka sezone, tim će morati da odigra kvalifikacije za Triglav kadetsku ligu Srbije, ali svakako i nekoliko pripremnih utakmica.

,,Kao i uvek, igraćemo veliki broj pripremnih utakmica. Za razliku od prošle godine, ove prolazi samo prvoplasirani tim na kvalifikacionom turniru. Zbog toga moramo da damo sve od sebe kako bismo to bili mi”, smatra Zlatanović.

Trener kadetske ekipe ponovo je istakao da je glavni cilj stvaranje igrača koji će biti kadri da obuku dres prvog tima Borca.

,,Nemam nikakvih očekivanja osim da radimo svaki dan i damo svoj maksimum, kako ja, tako i ovi mladi igrači. A siguran sam da će iz takvog rada doći do njihovog  individualnog napretka, a za šta je to dovoljno, videćemo tokom sezone. Nadam se samo da ćemo stvoriti još veći broj prvotimaca i reprezentativaca”, kazao je Zlatanović.

Ovog leta veliki broj mladih igrača Borca nastupa u dresu reprezentacije Srbije, što je, nema sumnje, zasluga svih trenera u klubu.

,,Mislim da se rad sa decom podigao u  celom gradu. To je i dovelo do velikog broja reprezentativaca. Naravno da je i ovaj rezultat doprineo da ljudi iz KSS-a više obrate pažnju na grad Čačak, a mislim da će se uspeh od ove godine tek uočiti kroz neko vreme”, završio je Vladimir Zlatanović.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar