Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održane Sportske igre mladih u Čačku

post-title
Foto: Infopress


U okviru obeležavanja Nedelje mladih danas su na Atletskom stadionu u Čačku održane Sportske igre mladih pod sloganom ,,Da se ne zaborave sportovi sa Morave”. U sedam tradicionalnih sportskih disciplina nadmetalo se oko 40 takmičara.

Cilj manifestacije, koja je po prvi put organizovana u okviru projekta ,,Šta nam teško”, jeste negovanje sporskog duha među mladima, ali i čuvanje starih sportova od zaborava.

Mladi Čačani nastupili su  na Sportskim igrama takmičeći se u disciplinama: skok u dalj, između dve vatre, bacanje kamena sa ramena, ljudska kolica, nabacivanje obručeva, trkanje u vrećama i vuča kanapa, u kojoj su, na iznenađenje svih prosutnih devojčice odnele pobedu.

Organizatori takmičenja zadovoljni su odzivom učesnika, s obzirom da se Nedelja mladih na ovaj način prvi put obeležava.

,,Najviše je bilo zainteresovanih za takmičenje u disciplini bacanje kamena sa ramena. Na naše iznenađenje, imamo dosta takmičarki. Pomogao nam je SC ,,Mladost”, Atletski klub ,,ČAAK”, Kancelarija za mlade, a projekat je finansiralo Ministarstvo omladine i sporta”, istakla je jedna od organizatorki, Anđela Joknić.

Takmičari koji su zauzeli neko od prva tri mesta u svakoj disciplini sa ovog takmičenja poneli su pehare, a za ostale učesnike obezbeđene su medalje i zahvalnice, kako bi imali uspomenu na učešće u prvim Sporskim igrama mladih u okviru manifestacije Nedelja mladih.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar