Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiOpština Požega odlučila da aktivira staro izvorište kako bi rešila problem vodosnabdevanja tokom letnjih meseci

post-title
Foto: Infopress


Nakon velike suše koja je prethodne godine uticala na vodosnabdevanje potrošača sa vodosistema Rzav, u opštini Požega su odlučili da aktiviraju staro izvorište kako bi rešili problem vodosnabdevanja tokom letnjih meseci. Sanacija starog izvorišta , sa kojeg se do pre tri decenije vodom snabdevala Požega, koštala je 70 miliona dinara I u potpunosti je finansirana iz opštinskog budžeta. Svi radovi su završeni, izvršene su I neophodne probe na mreži I očekuje se da izvorište bude pušteno u rad do kraja avgusta.

“Čekamo da se završe analize u Institutu za javno zdravlje u Užicu, a jedan deo analiza mora da se uradi I u Institutu” Batut” u Beogradu. Te anlize traju od deset do petnaest dana , a za to vreme završićemo mali deo koji je preostao da se uradi u našoj laboratoriji kako bismo završili kompletan sistem”, ističe predsednik opštine Požega Djordje Nikitović.

Ovo je jedna od najvećih I najznačajnijih investicija u opštini u tekućoj godini. Izvorište, koje se nalazi na dubini od 78 metara ponovnim aktiviranjem će se novim pumpama i potisnim cevovodom u dužini od 1, 6 kilometara povezati sa glavnim rezervoarom. Puštanjem u rad starog izvorišta obezbediće se dodatnih 70 litara vode u sekundi. Uz 140 litara, koliko Požega dobija sa sistema Rzav, obezbediće se da svi gradjani, posebno u udaljenim selima, imaju dovoljne količine vode za piće I u vreme eventualnih restrikcija. I sve ostale opštine koje se snabdevaju sa vodositema Rzav imaju alternativna izvorišta koja se aktiviraju u vreme sušnog perioda.

Infopress

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar

https://e-platform.asean.org/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/https://www.estac.fr/slot-gacor/https://maup.kiev.ua/https://detudomhospital.org/slot-gacor/https://lae.tsu.ge/slot-gacor/https://arm.siedlce.pl/slot-gacor/https://nousuport.cat/slot-gacor/https://www.fig.es/slot-gacor/http://pkc.grsmu.by/assets/slot-gacor/https://www.cussoc.it/files/site/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-gacor/https://www.rtppastigacor88.com/https://www.pastigacor88.org/https://www.valldecamprodon.org/slot-gacor/http://enfermeriadermatologica.org/slot777/http://e-journal.sastra-unes.com/slot-gacor/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot-gacor/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot-deposit-pulsa/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot-deposit-dana/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot88/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot777/http://epomen.ru/slot-gacor/https://researchedu.org/slot-gacor/http://www.fabemarau.edu.br/slot-gacor/https://hotelking.it/slot-gacor/https://adriaticainfortuni.it/slot-gacor/https://www.doutoresdoexcel.com.br/slot-gacor/https://www.ronnychinarch.com/slot-gacor/http://www.shanlaxjournals.in/slot-gacor/https://www.dispuig.com/slot-gacor/https://nicerjss.com/slot-gacor/http://www.bodhijournals.com/slot-gacor/https://sdbagl.org/slot-gacor/https://www.baysa.com.mx/slot-pulsa/https://www.viagsite.com/https://188.166.184.97/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/http://e-journal.sastra-unes.com/public/journals/1/slot-deposit-dana/https://www.auroratoto88.com/https://tellwebs.com/