Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Otvoren 14. Međunarodni dečji festival folkora "Licidersko srce"

post-title
Foto: Infopress


Tradicionalnim defileom učesnika iz 11 evropskih zemalja u Užicu je otvoren 14. Međunarodni dečji festival folkora „Licidersko srce“ . Festival će se do 19. avgusta održavati u Užicu , Višegradu i na Zlatiboru. Organizator je Udruženje građana Era, uz podršku grada Užica a pod pokroviteljstvom predsednika Srbije.

Svečani defile od Narodnog muzeja do Gradskog trga u Užicu činilo je oko 1000 dece iz Mađarske, Bugraske, Ukrajine, Slovačke, Turske, Meksika, Češke, Grčke, Repbulike Srpske, Slovenije i Srbije. Iako su došli sa raznih strana sveta sve ih spaja igra I pesma. Za njih je Život igra, baš kao I što kaže slogan ovogodišnjeg festival.

00041.MTS_.00_00_04_05.Still001
Foto: Infopress

Godinama Licidersko srce iz Užica šalje najlepšu sliku, mladosti i ljubavi i tradicije. Zato festival ima i podršku onih koji dolaze da uživaju u lepoti igre i pesme.

Festival podržava Ministarstvo kulture i Uprava za saradnju sa dijasporom Ministarstva spoljnih poslova, a pokrovitelj festivala je predsednik Srbije. Na svečanom otvaranju učesnike i posetioce podravila je dr Jelena Raković Radivojević gradonačelnica Užica

Tajna dugogodišnjeg trajanja Liciderskog srca je upravo u ljubavi sa kojom organizatori godinama stvaraju i unapređuju Međjunarodni dečji festival folklora :

Ovaj festival je naše čedo koje poraslo, s obzirom da puni 14 godina. Učestvovaće oko 1000 dece iz 11 zemalja. Uživaćemo u njihovim nastupima i predstavljanju tradicija svojih zemalja, a na nama je da im prenesemo najbolju moguću sliku Srbije“ ističe Ivana Cvetković iz Udruženja Era.

Tokom festivalskih dana organizuje se I  humanitarna akcija “Licidersko srce deci”. Sav prihod namenjen je  Оsnоvnoj škоli za оbrazоvanje učenika sa smetnjama u razvоju „Miоdrag V. Matić” Uzice. Tradiciolno učesnike i organizatore u Gradkoj kući podzdravila je i gradonačelnica Užica, a potom je u Jokanovića kući otvorena izložba narodnih nošnj zemalja učesnica.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar