Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dragačevo se odužilo dugogodišnjem direktoru, Radoš Milovanović dobio ulicu u Lučanima

post-title
Foto: RINA


Dugogodušnji direktor MB Namenska koji je preminuo u aprilu ove godine, dobio je ulicu sa svojim imenom u opštini Lučani. Ova odluka doneta je većinskim izglasavanjem lokalnog parlamenta i dosadašnja ulica Radniča poneće naziv ulica mr Radoša Milovanovića.

- U predlogu koji je dostavljen odbornicima na razmatranje i usvajanje se navodi da je preminuli generalni direktor, mr Radoš Milovanović dao veliki doprinos napredku i razvoju opštine, javnih ustanova, mesnih zajednica, kulturi i sportskim manifestacijama kao i da je ceo svoj život posvetio preduzeću i opštini - rekao je za RINU predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

Radoš Milovanović rođen je 11.oktobra 1944. godine u tadašnjem selu Lučani. Nakon završene srednje Vojnotehničke škole u Kragujevcu, kao hemijski tehničar – pripravnik, prvi radni dan u radnom veku, beleži 5. jula 1963. godine u Namenskoj proizvodnji ondašnjeg “Milana Blagojevića”. Tu je zabeležio i svoj poslednji radni dan.

- Mnogo toga je uradio za naš kraj, podigao je fabriku bukvalno iz pepela. Čast nam je bilo raditi dok je on bio direktor. Ovde svoju koru hleba na pošten način zarađuje skoro pola Dragačeva. Pomagao je svima, nema ni ustanove, ni organizacije ali ni pojedinca kojima nije izašao u susret. Juče smo svakako bili tužan jer mu je to bio poslednji dan na poslu, ali sve nas je pogodila ova tragična vest - rekli su radnici "MB Namenska".

Milovanović je bio jedan od rukovodilaca sa najdužim stažom u Srbiji koji je sa povremenim prekidima na čelu ove vojne fabrike od 1982. godine.

RINA



Komentari

Tako biva u našoj državi. Jedom selu Lučani ostavi bazen i renoviran FK klub, par porodica u crnom, a njegovim potomcima obezbedio samo par stanova po Americi i dovoljno novca da ništa ne rade nego da se bodu u venu. Tako biva sa decom cu su očevi direktori

Radnik ali ne te firme

22.08.2022 12:07


Ostavite komentar