Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiDva veka postojanja velike srpske svetinje u selu Gornja Dobrinja kod Požege: Sagradio je veliki vladar Miloš Obrenović od cigle i kamena

post-title
Foto: RINA


Na samo 20 kilometara od Požege, podno planine Maljen, nalazi se spomen kompleks Miloša Obrenovića, jednog od najznačajnih vladara srpske istorije. Na mestu gde se nekada nalazila stara brvnara u selu Gornja Dobrinja, podigao je zadužbinu građenu od kamena i cigle, crkvu posvećenu apostolima Sv. Petru i Pavlu, koja će u nedelju 28. avgusta proslaviti svoj veliki jubilej 200. godina postojanja.

- U kompleksu kneza Miloša Obrenovića, biće upriličen kulturno-umetnički program. Pre samog programa prisustvovaćemo svetoj arhijerejskoj liturgiji od 9 časova, gde ćemo imati čast da budemo deo liturgije kojom će načalstvovati njegovo Preosveštentvo Episkop Žički Gospodin Justin - kazala je direktorka Turističke organizacije Požega Nataša Bradonjić.

Ovo neobično zdanje vredan je spomenik narodnog neimarstva. Njegova osnovna funkcija je bila smeštaj i boravak kneza i njegovih gostiju za vreme crkvenih sabora i drugih svečanosti.

Ovim istorijskim povodom, pod pokroviteljstvom opštine Požega, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije i Turističke organizacije opštine Požega, biće upriličen kulturno-umetnički program u kome će učestvovati eminentni umetnici srpske tradicije.

RINA

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar

https://e-platform.asean.org/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/https://www.estac.fr/slot-gacor/https://maup.kiev.ua/https://detudomhospital.org/slot-gacor/https://lae.tsu.ge/slot-gacor/https://arm.siedlce.pl/slot-gacor/https://nousuport.cat/slot-gacor/https://www.fig.es/slot-gacor/http://pkc.grsmu.by/assets/slot-gacor/https://www.cussoc.it/files/site/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-gacor/https://www.rtppastigacor88.com/https://www.pastigacor88.org/https://www.valldecamprodon.org/slot-gacor/http://enfermeriadermatologica.org/slot777/http://e-journal.sastra-unes.com/slot-gacor/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot-gacor/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot-deposit-pulsa/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot-deposit-dana/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot88/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot777/http://epomen.ru/slot-gacor/https://researchedu.org/slot-gacor/http://www.fabemarau.edu.br/slot-gacor/https://hotelking.it/slot-gacor/https://adriaticainfortuni.it/slot-gacor/https://www.doutoresdoexcel.com.br/slot-gacor/https://www.ronnychinarch.com/slot-gacor/http://www.shanlaxjournals.in/slot-gacor/https://www.dispuig.com/slot-gacor/https://nicerjss.com/slot-gacor/http://www.bodhijournals.com/slot-gacor/https://sdbagl.org/slot-gacor/https://www.baysa.com.mx/slot-pulsa/https://www.viagsite.com/https://188.166.184.97/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/http://e-journal.sastra-unes.com/public/journals/1/slot-deposit-dana/https://www.auroratoto88.com/https://tellwebs.com/