Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Peto Međunarodno bijenale grafike u Domu kulture u Čačku

post-title
Foto: Infopress


Peto Međunarodno bijenale grafike u Čačku biće otvoreno u subotu 3. septembra od 19 časova u izložbenom prostoru Doma kulture i Narodnog muzeja u Čačku. Ove godine najbolje radove iz oblasti grafičke umetnosti predstaviće oko 270 izlagača iz celog sveta.

Glavnu nagradu ovogodišnjeg Bijenala grafike u Čačku ,,Gran pri 2022“, poneće brazilska umetnica Nina Kraus. Publika će imati priliku da pogleda najaktuelnije sadržaje iz oblasti grafičke umetnosti. Radove nagrađene za tehničku izuzetnost i inovativnost u grafici, prispele sa različitih krajeva sveta.

U Doma kulture biće izloženi i radovi dobitnika ,,Gran prija“ četvrtog Bijenala grafike održanog 2020.godine, meksičkog umetnika Viktora Kastilja. U okviru pratećih izložbi biće predstavljeni i radovi u kategoriji Minijatura. Interesantna postavka očekuje posetioce u izložbenom prostoru Narodnog muzeja.

,,Tu će moći da pogledaju savremenu grafiku Kulturnog centra iz Ljubljane, našeg bratskog Bijenala, inače najstarijeg u Evropi i ,,Memento mori“ međunarodni projekat, koji obuhvata španske autore“, istakao je umetnički direktor Bijenala grafike, Dragan Dobrosavljević.

 

Izložbe petog Bijenala grafike biće dostupne publici kroz samostalne posete i grupna stručna vođenja do 26.septembra. 

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar