Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gornji Milanovac: Dobrodošlica za đake prvake

post-title
Foto: Kabinet predsednika opštine Gornji Milanovac


“Prvi razred je prva briga, a drugi razred razbribriga” (Pero Zubac). Početak novog razdoblja i školovanja počeo ja danas za 367 učenika prvog razreda na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Svečani prijem prvaka održan je OŠ “Momčilo Nastasijević”, a opština gornji Milanovac je i ove godine uz simbolične poklone poželela đacima prvacima uspešan polazak u školu.

- Školsko zvono oglasilo je početak školske godine za 2885 osnovaca i 1139 srednjoškolaca na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Intoniranjem himne Bože pravde nastavu je započelo 367 učenika prvog razreda osnovne I 294 učenika prvog razreda srednje škole. Nastavu počinjemo neposredno, časovi traju 45 minuta a što se tiče epidemijskih mera, one su na bazi preporuke, u smislu češćeg provetravanja i dezinfekcije prostorija. Nadamo se da ćemo ovu školsku godinu završiti po klasičnom nastavnom modelu I da će situacija sa virusom biti pod kontrolom. Svake godine smo 1. Septembra, posebno uzbuđeni, zbog prvaka koji započinju jedan novi ciklus obrazovanja i vaspitanja. I ove godine, opština Gornji Milanovac pripremila im je poklone, rančeve sa radnim sveskama i edukativnim materijalom, koji će njima i učiteljima olakšati rad, a sudeći po njihovim reakcijama, izgleda da je ovo pun pogodak –rekla je Aleksandra Janković, pomoćnica predsednika za prosvetu.

Dobrodošlicu je prvacima poželela Ivana Tolić, direktorka OŠ “Momčilo Nastasijević”, koja je naglasila de je škola ove godine bogatija za 64 prvaka.

- Imamo jedno odeljenje klasične I dva odeljenja celodnevne nastave. Što se organizacije rada tiče, spremno smo dočekali početak nove školske godine. Nastava će se odvijati u prepodnevnoj smeni I časovi će trajati 45 minuta –dodala je direktorka.

U OŠ “Sveti Sava” i OŠ “Desanka Maksimović” svečani prijem prvaka održan je juče.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar