Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nema više zabušavanja za Čačane, otvorena nova teretana na površini od preko 200m2!

post-title
Foto: RINA


Čačak - Sa prvim hladnijim danima, odlaganjem kupaćih kostima i kratkih šorceva u ormare, sezona čuvenog "smršaću do leta" i zvanično je gotova, a sada počinje ona druga "smršaću do Nove godine". Koliko je treniranje neophodno ne samo zbog fizičkog izgleda, već i zbog zdravlja treneri ne propuštaju da naglase i pritom dodaju da je septembar mesec idealan za povratak u teretane. Novi koncept treninga koji u svetu i Srbiji postaje sve zastupljeniji jeste Krosfit koji doprinosi povećanju snage i boljem stanju kompletnog organizma. Čačani i Čačanke sada imaju još jedan razlog da prekinu zabušavanje jer je u sklopu Maksimus kompleksa otvorena teretana upravo za kros fit opremljena po savremenim svetskim standrdima.

 

"Teretena se prostire na 250 kvadratnih metara. To je novi koncept treninga koji je u svetu i Srbiji sve zastupljeniji , pa zašto ne i u našem gradu. Ova ideja već dugo postoji i sada je konačno realizivana na radost velikog broja zainteresovanih klijenata koji su zapravo i jedva čekali njeno otvaranje. Ovakav vid treninga zahteva posebne uslove i zato je jako važno imati ovakav prostor namenjen samo za to", rekao je za RINU licencirani Krosfit trener LJubiša Kićanović.

 

Krosfit trening podrazumeva konstantno promenljiv funkcionalni pokret visokog intenziteta sa elementima olipijskog dizanja tegova, gimnastike i mnogih drugih sportova koji zajedno krosfit čine jedinstevnom formom. Utiče na povećanje snage, izdržljivosti , kondicije, učenje gimnastike i olimpijskog dizanja tegova, a sve to je upakovano u dinamičan i zanimljiv trening.

 

"Nije lako na samom početku, ali ako uložite samo malo truda postajete zaubljenici u Krosfit, a najveću motivaciju vam zapravo daju postignuti rezultati. Mislili smo na sve početnike i za njih pripremili "bejzik" nivo, kako bi lakše savladali osnove Krosfita. Za one koji već odavno treniraju tu je naredni "advans" nivo jer su oni upoznati sa svim elementima i spremni za "kidanje". Treći nivo je "svat" koji podrazumeva program sa elementima Krosfita, ali bez olimpijskg dizanja tegova i zahtevne gimnastike", rekao je LJubiša i dodao jedan koristan savet.

 

"Svakako u ovaj novi, zaista fantastičan prostor dobrodošli su svi bez bilo kakve podele na godine i pol. Uvek krenite od početne grupe i ego ostavite ispred vrata. Tu smo da zaista promenimo ne samo vaš fizički izgled, već i odnos prema treningu iz korena", poručuje trener.

 

RINA



Komentari

Bolje svaki vikend negde u prirodu i setnja 15-20km, nego dizanje gvozdja i ostalih gluposti. A za stomak se malo probusi kasika

ja

13.09.2022 10:23


Ostavite komentar