Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiPrinceza Ljubica na Oplenac dovela preko 7.000 mališana: Jedinstveni Dečji festival raste iz godine u godinu, mali jubilej dočekan sa najvećim brojem učesnika i volontera

post-title
Foto: RINA


Pod pokroviteljstvom Njihovih kraljevskih visočanstava princa Mihaila i princeze Ljubice Karađorđević, na Oplencu je održan peti Dečji festival. Više od 7.000 posetilaca je provelo zabavan dan na Oplencu, a preko 300 učesnika se postaralo da deca nešto i nauče dok se dobro provode. Pod motom Festivala “U zdravoj sredini rastu zdrava deca” na Oplencu je bilo dostupno preko 50 različitih aktivnosti na otvorenom koje stimulišu razvoj mentalnih i fizičkih veština kod mališana, saopšteno je iz tima Dečjeg festivala Oplenac.

166296921810092022_decji_festival_oplenac_foto_12--min
Foto: RINA

“Iz godine u godinu raste broj dece koja posećuju Festival i sa njega odlaze nasmejana, ali što je još važnije, sve je veći broj njih koji i nakon Festivala nastavlja da se bavi nekom od aktivnosti koje su tamo isprobali. To nam je cilj: da podstaknemo i decu i roditelje da usvoje dobre navike i aktivan stil života. Ponosna sam na sve učesnike i koordinatore koji su svojim napornim radom učinili da Festival i ove godine prođe besprekorno,” izjavila je princeza Ljubica Karađorđević.

Najpopularniji su bili jahanje, streličarstvo i senzorna šuma namenjena bebama, maloj deci i deci sa smetnjama u razvoju. Gužva je bila i na štandu Beo zoo vrta gde su deca mogla da se upoznaju sa egzotičnim životinjama, ali i na kreativnim radionicama gde su deca crtala, učila kaligrafiju i gradila Topolu budućnosti.

166296925710092022_decji_festival_oplenac_foto_10--min
Foto: RINA

Veoma smo ponosni na to što svi učesnici i organizatori na Festivalu učestvuju potpuno volonterski. Kao jednog od dvojice koordinatora volontera, priroda zaduženja me obavezuje na intenzivan rad sa drugim ljudima. Entuzijazam sa kojim se volonteri angažuju pokazuje da su svesni za koliko veliko dobro se trude. Zadaci koje zajedno uspešno izvršavamo, međusobna pomoć, poteškoće, pa i nesuglasice koje se rešavaju – sve to doprinosi da osećaj zadovoljstva bude veći", rekao je Koordinator volontera na Festivalu, Đorđe Gojković.

Ulaz je bio besplatan kao i skoro sve aktivnosti na Festivalu, a sve donacije prikupljene na Festivalu biće usmerene ka izgradnji igrališta za decu u Topoli. Ovaj jubilej, petogodišnjicu Festivala, obeležio je i najbolji odziv volontera do sada.

RINA

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar

https://e-platform.asean.org/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/https://www.estac.fr/slot-gacor/https://maup.kiev.ua/https://detudomhospital.org/slot-gacor/https://lae.tsu.ge/slot-gacor/https://arm.siedlce.pl/slot-gacor/https://nousuport.cat/slot-gacor/https://www.fig.es/slot-gacor/http://pkc.grsmu.by/assets/slot-gacor/https://www.cussoc.it/files/site/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-gacor/https://www.rtppastigacor88.com/https://www.pastigacor88.org/https://www.valldecamprodon.org/slot-gacor/http://enfermeriadermatologica.org/slot777/http://e-journal.sastra-unes.com/slot-gacor/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot-gacor/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot-deposit-pulsa/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot-deposit-dana/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot88/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot777/http://epomen.ru/slot-gacor/https://researchedu.org/slot-gacor/http://www.fabemarau.edu.br/slot-gacor/https://hotelking.it/slot-gacor/https://adriaticainfortuni.it/slot-gacor/https://www.doutoresdoexcel.com.br/slot-gacor/https://www.ronnychinarch.com/slot-gacor/http://www.shanlaxjournals.in/slot-gacor/https://www.dispuig.com/slot-gacor/https://nicerjss.com/slot-gacor/http://www.bodhijournals.com/slot-gacor/https://sdbagl.org/slot-gacor/https://www.baysa.com.mx/slot-pulsa/https://www.viagsite.com/https://188.166.184.97/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/http://e-journal.sastra-unes.com/public/journals/1/slot-deposit-dana/https://www.auroratoto88.com/https://tellwebs.com/