Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačanka koja je ostavila neizbrisiv trag u srpskoj kulturi

post-title


Poznata kao harizmatična, visoko inteligentna devojka širokih shvatanja, ostvarila je praktično 30 godina dugu karijeru, pre svega zahvaljujući svojoj šarmantnoj pojavi i britkom umu, tako da je ostavila neizbrisiv trag u srpskoj i jugoslovenskoj kulturi i kinematografiji.

 

U prilog ovome ide i činjenica da je upravo ona odabrana da bude idealan prikaz fatalne srpske žene u 2 hita iz 80-ih, koji su postali legendarni i koji se i danas slušaju. Prva je narodnjak, pesma Devojka iz grada koju izvodi Miroslav Ilić, druga je pesma Koketa koju je izvodio Srđan Jul.

 

Simbolički, i ta činjenica pokazuje da je Sonja bila svojevrsni srpski ideal tog vremena, osoba koja je mogla da sobom pomiri selo i grad, tradiciju i liberalizam, duhovno i telesno.

 

Ulogama u filmovima poput Živeti kao sav normalan svet, Una, kultnog ostvarenja Šećerna vodica, Davitelj protiv davitelja, Balkanski špijun i Čavka, izborila je status zvezde domaćeg filma tokom 80-ih godina, kreirajući uloge izvan određenog faha, ali uvek sa prepoznatljivim ličnim pečatom.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar