Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Miroslav Milić pred utakmicu sa Oradeom: Želimo da potpuno spremni dočekamo početak nove ABA sezone

post-title
Foto: Lejča photography


Prvi tim KK Borac Mozzart nastavlja u jakom ritmu da se sprema za sezonu koja se sve više bliži. Posle prošlonedeljnog učešća na ,,Mozzart humanitarnom turniru“ i pripremne utakmice sa Studentskim centrom, Čačani će u petak imati priliku da odmere snagu sa rumunskom Oradeom.

Što se tiče tabora iz grada na Moravi, iza njega su tri veoma uspešna duela. Prvo je u prošli ponedeljak savladana Sloboda iz Užica (83:69), da bi zatim dan kasnije pao i Partizan (94:84). Nakon tih utakmica, u nedelju je pao i Studentski centar (83:69). Od posebnog značaja za samopouzdanje tima je drugi meč, koji je pokazao da Borac ima kvalitet da se nosi sa jednim od favorita za osvajanje ABA lige.

Miroslav Milić, član stručnog štaba prvog tima, smatra da je utakmica sa Studentskim centrom bila odlična provera.

,,Utakmica je bila lepa za gledanje, sa puno postignutih poena. U prvom poluvremenu smo igrali u nešto sporijem ritmu, ali smo u nastavku zaigrači mnogo energičnije i bolje. Iako nije izgledalo da će biti tako, na kraju smo čak ostvarili pobedu dvocifrenom razlikom. Studentski centar ima kvalitetnu ekipu, dobro sastavljenu za izazove ABA lige, tako da ovaj trijumf puno znači. Doduše, baš kao i mi, nije završio sa sastavljanjem ekipe, jer mu fali barem još jedan visoki igrač. Tako da nije igrao sa klasičnom peticom, poput nas”, rekao je Milić.

Izazovima tu nije kraj…

,,Sledi nam utakmica sa rumunskom Oradeom. Dobro i vredno radimo na treninzima, a trudimo se da sve to sprovedemo u delo na pripremnim utakmicama. Želimo da poptuno spremni dočekamo početak nove ABA sezone”, dodao je Milić.

Zatim sledi put u Crnu Goru i dueli protiv Mornara i Budućnosti.

,,Odlučili smo da 21. septembra odemo u Crnu Goru i odigramo dve utakmice, jednu protiv Mornara u Baru, a drugu u Podgorici protiv Budućnosti. Ta dva meča biće generalna proba pred prvo kolo ABA lige, koje nas očekuje krajem meseca. A pomenuta dva protivnika će biti konkurenti za vrh regionalne lige, tako da će nam puno pomoći da se spremimo za izazove koji nas učekuju”, kazao je Milić.

U periodu koji sledi Borac Mozzart bi trebalo i da kompletira svoj roster za narednu takmičarsku godinu.

,,Još uvek nismo potpuno popunili svoj roster, jer i dalje pažljivo tragamo za dobrim visokim igračem. Za sada imamo nekoliko visokih igrača, a polako u trenažni proces ulazi Sava Lešić. Tako da verujem da ćemo do početka sezone biti kompletni”, završio je Miroslav Milić.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar