Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Obeležen Dan Sektora za vanredne situacije I slava vatrogasaca, spasilaca 

post-title
Foto: Infopress


Pokaznom vežbom spasavanja Odeljenje za vanredne situacije u Čačku obeležilo je Dan sektora za vanredne situacije i slavu svih vatrogasaca spasilaca. Presvetu Bogorodicu Neopalimu kupinu. Privredno viteškoj svečanosti kako su je nazvali domaćini prisustvovali su brojni gosti predstavnici lokalnih samouprava Moravičkog okruga i privrednika sa kojima je uspostavljena dobra saradnja i koji doprinose unapredjenju rada Odeljenja u Čačku. 

Sečenje slavskog kolača sa domaćinima je obavio sveštenik Čačanske crkve . Slava svih vatrogasaca – spasilaca obeležava se od 2015. Godine na osnovu preporuke monaha sa Hilandara kada su pripadnici vatrogasno spasilačkih jedinica iz Srbije izvršili opremanje i osposobljavanje nove vatrogasno-spasilačke jedinice na Hilandaru. Na svečanosti je predstavljen deo dosadašnjeg rada Odeljenja za vanredne situacije i izvedena vežba samo spasavanja i pokazna vežba tehničke intervencije u saobraćaju. Saradnja Odeljenja za vanredne situacije i čačanskih privrednika započeta je na inicijativu Odeljenja koju su preduzetnici prihvatili i rado se odazivaju kada god su u mogućnosti . Predsednik Foruma privrednika Čačka Vladimir Krstić kaže da će saradnja biti nastavljena i da se ona ostvaruje na obostranu korist. Osim sa privrednicima Odeljenje za vanredne situacije saradjuje i sa lokalnim samoupravama Moravičkog okruga , kao i sa državom. Pružanje pomoći Odeljenju realizuje se na različite načine i kroz različite vidove donacija. Uslovi za rad u Čačku kontinuirano se poboljšavaju , a sve to utiče na kvalitet rada Odeljenja. 

Odeljenje za vanredne situacije U Čačku ima godišnje oko 1200 intervencija n a području čitavog Moravičkog okruga . Ove godine tokom letnjeg perioda na sreću broj intervencija je bio ispod proseka zahvaljujući većoj odgovornosti građanja i apelu nadležnih da ne pale vatru. I ovoga puta Ilić je uputio apel da se ne vrše spaljivanje biljnih ostataka na otvorenom prostoru niti bliže od 200 metara od ruba šume. 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar