Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiNa septembarskom računu stiže uputstvo za štednju struje: Pored popusta iz EPS podsećaju na dodatni bonus, ali i novine koje će dobiti svi građani

post-title
Ilustracija, foto: Shutterstock


Vlada Srbije donela je zaključak kojim se preporučuje "Elektroprivredi Srbije“ da domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije odobri popuste od 15 do 30 odsto na mesečni račun u periodu od 1. oktobra ove do 31. marta 2023. godine.

- Popusti iznose 15, 20 i 30 odsto i odnose se na smanjenje potrošnje za 5, 20 i 30 odsto sukcesivno. U praksi, svako domaćinstvo koje uštedi 5 odsto električne energije dobiće minimum 5 odsto popusta na račun - rekla je Jadranka Ristić, direktorkom direkcije za javno snabdevanje u ogranku EPS Snabdevanje.

Ona je objasnila na koje stavke će se obračunavati popust za uštedu električne energije.

- Popust se obračunava na pojedine stavke na računu, na obračunsku snagu, trošak garantovanog snabdevača i utrošenu električnu energiju. Pored toga EPS će svim građanima uz septembarski račun dostaviti uputstvo za najefikasniju uštedu električne energije, a više informacija za racionalnu potrošnju može se naći na sajtu Elektroprivrede Srbije, eps.rs - dodala je Ristić.

Dodala je da se popusti na električnu energiju odnose samo na građanstvo ne i na privredu.

- Trenutno se nalazimo u periodu energetske krize pa svaka ušteda znači našoj elektroprivredi. Dodala bih da pored ovih popusta, odobriće popust od 5 odsto i svim redovnim platišama, do 28. u mesecu - rekla je Ristić za TV Kurir, piše Kurir.

Kurir

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar

https://e-platform.asean.org/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/https://www.estac.fr/slot-gacor/https://maup.kiev.ua/https://detudomhospital.org/slot-gacor/https://lae.tsu.ge/slot-gacor/https://arm.siedlce.pl/slot-gacor/https://nousuport.cat/slot-gacor/https://www.fig.es/slot-gacor/http://pkc.grsmu.by/assets/slot-gacor/https://www.cussoc.it/files/site/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-gacor/https://www.rtppastigacor88.com/https://www.pastigacor88.org/https://www.valldecamprodon.org/slot-gacor/http://enfermeriadermatologica.org/slot777/http://e-journal.sastra-unes.com/slot-gacor/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot-gacor/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot-deposit-pulsa/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot-deposit-dana/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot88/https://bio-med.euroasia-science.ru/slot777/http://epomen.ru/slot-gacor/https://researchedu.org/slot-gacor/http://www.fabemarau.edu.br/slot-gacor/https://hotelking.it/slot-gacor/https://adriaticainfortuni.it/slot-gacor/https://www.doutoresdoexcel.com.br/slot-gacor/https://www.ronnychinarch.com/slot-gacor/http://www.shanlaxjournals.in/slot-gacor/https://www.dispuig.com/slot-gacor/https://nicerjss.com/slot-gacor/http://www.bodhijournals.com/slot-gacor/https://sdbagl.org/slot-gacor/https://www.baysa.com.mx/slot-pulsa/https://www.viagsite.com/https://188.166.184.97/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/http://e-journal.sastra-unes.com/public/journals/1/slot-deposit-dana/https://www.auroratoto88.com/https://tellwebs.com/