Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Čačku nestašica drva i peleta

post-title
Foto: Infopress


Iako  je  do  početka  grejne  sezone   ostalo još malo,  na stovarištima peleta i drva u Čačku nema.  Uglja ima i tona je oko 17 000 dinara. Prodavci ogreva kažu da su građani uglavnom kupovali van sezone u maju, junu  zbog najavljivanih nestašica energenata usled ekonomske krize.

Na stovarištu Lukas nema drva, a ni peleta. Pelet su uvozili iz Bosne, ali već duži period nemaju u ponudi, a razlog je i cena koja je 70 odsto viša u odnosu na prošlu godinu.

Ova grejna sezona se razlikuje od prethodnih i po tome što se građani snabdevaju sa nekoliko  vrsta energenata. Boriša Nedeljković iz Gornje Gorevnice drva je već ranije spemio iz svoje šume, a dokupljuje samo ugalj kako bi spremno dočekao zimu.

Odžačar  Đuro  Bajčev  iz  Čačka   ima   pune  ruke  posla. Razlog  za  to  je  ne  samo   skori  početak  grejne  sezone,  već  je tome, po  malo  kažu, doprinela i energetska  kriza.

Proveravali smo i cenu drva na Robnoj pijaci u Ljubiću, za metar  bukovine, ili cerovine je potrebno izdvojiti 10 000 dinara. Naši sagovornici nisu želeli pred kamere, bojažljivo su nam rekli da njihov posao nije nimalo lak, potrebno je izvući drva iz šume, natovariti i doterati, a sudeći prema kupcima za njih je i pomenuta cena mnogo, a da li će biti dodatnih poskupljenja energenata do početka grejne sezone još uvek se ne zna.

Infopress

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar