Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Vladimir Zlatanović: Borac ima talentovane igrače, u halu idem sa velikim motivom

post-title
Foto: Lejča photography


Kadetski tim KK Borac Mozzart prethodnih dana je igrao kvalifikacioni turnir za plasman u Triglav kadetsku ligu Srbije.

Kao što je bilo i očekivano, tim koji predvodi trener Vladimir Zlatanović je zabeležio sve trijumfe u četiri odigrana meča. Zahvaljujući tim pobedama, mladi košarkaši Borca su se sigurno plasirali u pomenuto takmičenje, u kom će imati priliku da brane srebrnu medalju osvojenu ovog proleća na završnom turniru u dvorani kraj Morave.

Vladimir Zlatanović, šef struke kadetskog tima, zadovoljan je poslom koji je njegov tim obavio.

,,Kvalilifikacije su jako specifican sistem takmičenja, gde vrlo rano tim mora da bude u dobroj formi, jer bukvalno cela liga staje u tri, četri dana. A rad sa decom u tom periodu se dosta svodi na individualni. Takođe, iz tog razloga kvalifikacije donose određenu dozu pritiska. Tako da kada završite na prvom mestu, naravno da morate biti zadovoljni, rekao je Zlatanović.

Iza tog uspeha je gotovo dva meseca rada i treniranja.

,,Pripremni period u mlađim kategorijama je dosta specifičan, iz razloga što su to deca od 14 do 16 godina i imaju potrebe kao što su odlasci sa porodicom na more, planinu… Kada tome dotate obaveze po reprezentativnim selekcijama i neke druge objektivne i ne tako objektivne razloge mora se priznati da ne možemo sve stići da uradimo, tako da ekipa tek kroz ligu kreće da raste”, smatra Zlatanović.

Borac Mozzart, odnosno kadetski sastav kluba, i ove godine će imati pregršt talentovanih košarkaša.

,,Radi se o jako talentovanoj deci, gde će opet veći deo ekipe biti prateće godište, a među njima je i jedan pionir. Tako da svaki trening sa njima je prilika za veliki pomak, pa moram priznati da sa ogromnim motivom odlazim u halu”, kazao je Zlatanović.

Iako je rano govoriti o željama i ambicijama, kadetska selekcija čačanskog kluba će i ove sezone važiti za jednog od glavnih konkurenata za sam vrh tabele.

,,Mislim da je prerano pričati o nekim takmičarskim ambicijama. Smatram da smo glavni deo posla uradili plasmanom u ligu. A sada ide onaj period rada gde treba igrači, kako individualno, tako i timski da rastu, a za šta će to biti dovoljno pokazaće vreme”, završio je Vladimir Zlatanović.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar