Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiZabeleo se prvi sneg na Goliji: Pokrivač debljne nekoliko centimetara iznenadio drvoseče, temperatura na Jankovom kamenu bila daleko ispod nule

post-title
Foto: RINA


Najhladnije septembarsko jutro osvanulo je na Goliji i to pod snegom, a temperatura se na najvišem vrhu Jankovom kamenu, spustila čak i pet stepeni ispod nule. Meštane koji su rano jutros krenuli na posao u seču drva dočekao je beli pokrivač.

"Napadalo je nekih dva do tri centimetra i dobro je obelelo. Snežni pokrivač se kratko zadržao, jer su ubrzo snežne padavine prešle u susnežicu i kišu. Na Odvraćenici je bio i baš oštar mraz, rezalo je kao da je decembar", rekao je za RINU Milun Borović iz ivanjičkog sela Dajići.

Iako su hladne temperature na samom kraju septembra iznenadile, na Goliji je sneg znao da padne u svakom mesecu, osim u avgustu.

"Ovde smo navikli da nam i usred leta padne sneg. Golija je surova planina, tako da nas ovaj jesenji ni malo ne čudi. Meštani su ovde drva obezbedili na vreme i spremo dočekuju najhladnije godišnje doba", dodaje Milun.

Iako važi za najhladniju opštinu u Srbiji, Sjenica je ovog jutra osvanula u plusu gde je izmereno tri stepena iznad nule.

RINA

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar