Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dan bez automobila u gradovima i opštinama obeležen i u Čačku

post-title
Foto: Infopress


U Čačku je povodom obeležavanja kampanje Evropske nedelje mobilnosti održana manifestacija,, Dan bez automobila u gradovima i opštinama“.  Cilj je da se ukaže na  nemotorizovane  vidove prevoza  i da se promovišu  zdravi načini kretanja, koji ne zagađuju životnu sredinu.

Ovogodišnja tema kampanje  ,,Bolja povezanost“  praćena je sloganom,, Krećimo se kvalitetnije“ ,  kako bi se ukazalo  na zdrave stilove života. Učenica Ekonomske škole u Čačku Anastasija Tankosić osvojila je prvo mesto u okviru projekta,, Škole za bolji kvalitet vazduha“ , a pored ideja koje je predstavila u svom izlaganju podsetila je i na podatak koji ukazuje da je Čačak u vrhu  gradova  po broju  automobila .

U Obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti uključili su se i predstavnici javnih preduzeća sa teritorije grada, ali i privrednici, kao i pojedinci .

Očuvanje životne sredine je najvažniji zadatak svakog od nas , a Svetski dan bez automobila  obeležava se i u cilju podizanja svesti o opasnosti od zagađenja žovotne okoline, ukazivanjem na sve ozbiljnije i izraženije  klimatske promene.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar