Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Najveći budžet u istoriji Grada Kraljeva

post-title
Foto: Press služba


problema sa atmosferskom kanalizacijom u bočnoj ulici kod novoizgrađene Osnovne škole „Sveti Sava“ u Ribnici. 

 

„Kako je čitava Ribnica u tom problemu, odlučili smo da taj deo saniramo na najbolji mogući način kako je tehnički izvodljivo na samom terenu i odvojena su sredstva preko Programa uređivanja i za tu namenu. Imamo povećanje stavke na popravci behaton ploča i staza u samom gradu, a namera je da se naredne godine krene sa rekonstrukcijom trga ispred Gradske uprave. Imamo aktivnosti u školama - asfaltiranje parkinga, platoa, pristupa školama. U delu održavanja u vezi sa upravljanjem komunalnim otpadom, uvećali smo stavku jer se projekat Voćarevih livada završava, tehnički prijem privodne infrastrukture je u toku i imamo obavezu da obezbedimo bokseve za kontejnere za smeće“, kazala je Marica Mijajlović. 

 

Što se tiče inicijative za razvoj Magliča kao turističke destinacije, u okviru projektne dokumentacije i dela koji se tiče eksproprijacije, kako je navela, uvrštene su pojedine stavke kako bi se omogućilo da se taj projekat nesmetano razvija s obzirom na to da je grad Kraljevo napravio inicijalni korak i uveo izvođača, lokalno preduzeće „Amiga“, u posao na izgradnji visećeg mosta na Magliču. Dalje aktivnosti se odnose na izgradnju parkinga i ostalih neophodnih sadržaja. 

 

Kako je navela direktorka, radiće se i rekonstrukcije puteva, uz učešće građana od 15 odsto, za šta je dodato 119.000.000, tako da je ukupna cifra za ovu godinu 179.000.000, a kilometraža puteva koje treba uraditi ista kao prošle godine. Tu je i rekonstrukcija centralne ulice u Ušću sa autobuskom stanicom i atmosferskom kanalizacijom, u visini od 17.000.000. Radiće se i putni pravci gde ne postoje domaćinstva koja mogu da učestvuju sa 15 odsto, kao posebne stavke Programa. Opredeljena su sredstva i povećan iznos za izgradnju i održavanje dečjih igrališta. Takođe, obuhvaćena su groblja, memorijalni centri i spomen-kapele. Opredeljena su sredstva i za javnu rasvetu, izgradnju vodovodne mreže, atmosferske kanalizacije, fekalne kanalizacije...

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar