Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Oprema za PCR testiranje posvaljena u novu mikrobiološku laboratoriju u Čačku

post-title
Foto: Press služba


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, danas je sa saradnicima, u svom kabinetu, primio delagaciju Rotary Fondacije, kao i predstavnike Rotary kluba Čačak, kako bi se razmenili utisci o saradnji na opremanju mikrobiloške laboratorije u Čačku, a i ugovorili novi partnerski projekti. Inače, Rotary klub Čačak danas proslavlja 20 godina postojanja.

 

Kako je najavljeno nakon sastanka, laboratorija će biti u funkciji za oko mesec dana, kada će i finalni radovi na objektu biti završeni, a oprema potrebna za rad, koju su obezbedili Rotarijanci, u vrednosti od oko 150.000 dolara, je već postavljena. Predstavnici Rotary klubova iz zemlje i inostranstva, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave, danas su posetili zgradu buduće laboratorije.

 

Inače, Grad Čačak je za realizaciju ove značajne investicije obezbedio lokacijske uslove, planske dokumente, kao i 23 miliona dinara za izgradnju objekta, koji se prostire na nešto više od 200 metara kvadratnih.

 

Nova mikrobiološka laboratorija, kojom će upravljati čačanski Zavod za javno zdravlje, biće za dobrobit svih stanovnika Čačka, ali i čitavog regiona, naglasio je pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti Miroslav Petković, zahvalivši Rotary klubu na značajnoj donaciji, ali i, kako je rekao, vrednim zaposlenima u ZZJZ Čačak.

 

Direktor čačanskog Zavoda za javno zdravlje dr Aksentije Tošić istakao je da je nabavljena najsavremenija oprema, koja predstavlja poslednju reč tehnike kada je u pitanju PCR testiranje. On je naglasio da u ZZJZ Čačak radi pet odličnih mikrobiologa, čija će stručnost u značajnoj meri omogućiti i druge vrste mikrobiloškoh ispitivanja, koja savremena oprema omogućava.

 

-Ovo je najlepši način da Rotary klub Čačak obeleži 20 godina postojanja, sa ovako lepom donacijom svome gradu, i upravo ona pokazuje na koji način deluje Rotary, uz podršku međunarodne Rotary organizacije, USAID-a... Zahvaljujući prijateljima širom sveta, Rotary klub je uspeo da donese u svoj grad 150.000 dolara i zahvaljujući tome, javno zdravlje će biti unapređeno. Tokom razgovora sa gradonačelnikom Todorovićem imali smo prilike da predstavimo mogućnosti za saradnju sa Gradom i na nekim budućim projektima- rekao je guverner Rotari Distrikta 2483 Nikola Božić.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar