Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ponovo oborio Ginisov rekord iako je invalid: Rođen bez leve šake a uspeo da pobedi svetskog šampiona u rađenju sklekova na jednoj ruci, Davor je neprikosnoveni heroj iz Ljiga (FOTO)

post-title
Foto: RINA


Nije nikakvo čudo da se Srbi nađu u Ginisovoj knjizi rekorda, ali i da te postavljene rekorde nadmaše i upišu se ponovo. Upravo to je uradio Davor Ćajić iz Ljiga i to kao osoba sa invaliditetom koji je uradio 179 sklekova na jednoj ruci i obe noge za 180 sekundi i tako oborio Ginosv rekord u "Armi sklekovima", jer je do sada najviše urađeno njih 153. Iza sebe je u Sportskoj hali u Beranama gde je održano takmičenje u obaranju Ginisovih rekorda ostavio redovnog sportistu Mohameda Mahmuda Ajoba, najvećeg šampiona sklekova na palčevima na svetu sa čak 26 Ginisovih rekorda.

16641140731640262810_ljig-davor-oboren-ginisov-rekord-fotorina6

-Za ovaj rekord sam se lično spremao, i to je moj urađen drugi svetski rekord. Lična pobeda i dokaz da uprkos hendikepu možete sve. Još jedan Ginisov rekord dolazi u opštinu Ljig. Regularnost takmičenja pratile su sudije iz Nemačke i Italije", rekao je Davor Ćajić, dvostruki rekorder.

Ovaj super-momak rođen je bez leve šake ipak, srušio je sve predrasude i pokazao celoj Srbiji da je i nemoguće zapravo -moguće.

"Kad završim jutarnji trening sa trčanjem, dolazim u moju sobu, gde sam svakodnevno vežbao pomoću nekih sprava koje su pomagale da se delovi tela razvaju normalno da kasnije ne bih imao zdravstvenih problema, bol u leđima i krivu kičmu, jer mi nedostaje nekih 60 centimetara leve ruke. Počeo sam da vežbam obične, zatim vojničke sklekove koji su najteži. Oslanjajući se na jednu nogu i jednu ruku i odabiranjem idealnog položaja, počinjem zagrevanje a samim tim i uvežbavanje", kazao je za RINU, Davor.

Do svog zacrtanog cilja stigao je neverotnom upornošću, verom u sebe i iscrpnim treninzima, verovali ili ne u svojoj spavaćoj sobi, i upravo iz nje kreće u nove pohode ka obaranju njovog rekorda to je je da svoje ime upiše još jednom svoje ime u disciplini 150 sklekova na jednom šaci za tri minuta.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar