Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiUlje, brašno, hleb i svinjsko meso neće smeti da poskupe

post-title
Ilustracija, foto: Shutterstock


Vlada Srbije je na današnjoj sednici odlučila da cene za ulje brašno, hleb i svinjsko mesto ostanu ograničene, to jest da neće smeti da poskupe, saznaje Telegraf Biznis.

Isovremeno, "odmrzla" je cenu UHT mleka sa 2,8 odsto mlečne masti, koja je do danas bila ograničena na 128,99 dinara. Ostaje na snazi zabrana izvoza mleka do 31. oktobra.

Takođe, Vlada Srbije je danas donela odluku o poskupljenju kristal šećera koji će koštati 109,99 dinara po kilogramu, kao i svežeg pilećeg meso čija će cena biti 319 dinara po kilogramu. Vlada je, takođe, zabranu izvoza mleka produžila do kraja oktobra, a ukinula zabranu izvoza dizela.

Kako su naveli, zabrana izvoza mleka ne važi za Albaniju i Severnu Makedoniju, kao članice Otvorenog Balkana.

Uredba o zabrani izvoza goriva produžena je do 31. oktobra.

Izmenjena su ograničenja cena za neke proizvode. Kada je reč o cenama namirnica, ukinuto je ograničenje cena za mleko sa 2,8 odsto mlečne masti, ali će marže na sva mleka biti 10 procenata.

Maksimalna maloprodajna cena dugotrajnog mleka od 2,8 odsto mlečne masti u pakovanju od jednog litra ranije je bila ograničena na 120 dinara. Cena kilograma kristal šećera je ranije bila ograničena na 102,99 dinara, a piletine u prodavnicima 299,99 dinara.

Telegraf.rsKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar