Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiOvo niste mogli ni da sanjate, Čačani napravili specijalitet protiv uroka: Sir od belog luka rešava sve boljke, dok od cene magaraćeg vas zaboli glava, ovo je nesvakidašnja manifestacija u Srbiji

post-title
Foto: RINA


Čačak – Manifestacija „Mlečni put” u čačanskom selu Gornja Gorevnica održaće se od 14. do 16. oktobra, gde će se predstaviti proizvođači belog mrsa, odnosno svega što se pravi na bazi mleka.

 

Za učešće se do sada prijavilo preko 20 izlagača, a neki će posetiocima pod krovom gorevničkog Doma, ponuditi na probu sireve kakve je do sada retko ko mogao da okusi.

 

- Gosti će, tako na primer, imati priliku da probaju sir sa tartufima koji stiže sa Stare planine, Piroćanci će ponuditi duvan sir, sa Zlatara stiže lisnati a iz Zasavice će biti izložen sir od magarećeg mleka, a sa jugozapada Srbije moći će da se proba i kozija surutka - poručili su organizatori manifestacije

 

Zanimljivo je da će se na otvaranju zvanice poslužiti slatkim od belog luka, kako kažu Gorevničani, radi uroka.

 

Naime, Prijepoljka Svetlana Divac, rođaka proslavljenog košarkaša predstaviće svoje neverovatne slatkiše, kao što su pomenuto slatko, zatim slatko od ljutih papričica i drugih biljaka specifičnog ukusa.

 

Predviđen je i bogat kulturno – umetnički program u kome će učestvovati sjajni muzičari sa naših prostora.

 

Inače, u toku je uređenje prostora u kome će se održati ova jedinstvena manifestacija, sređuje se izložbena sala, a sami meštani javili su se dobrovoljno da raščiste i urede zelene površine oko samog Doma.


RINAKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar