Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Obradović: Da li Vučić sa Đilasom pravi politički blok za uvođenje sankcija Rusiji?

post-title
Morava info


ČAČAK – Lider Dveri Boško Obradović ocenio je kao “krajnje simptomatično“ to što, kako je naveo “režimski mediji ni na koji način nisu napali posetu delegacije SSP američkoj administraciji niti su osudili konstatne zahteve ove stranke da se uvedu sankcije Rusiji, ali su zato upotrebili sve resurse za napad na Deklaraciju o reintegraciji KiM u ustavno pravni-poredak Srbije“.

On je u pisanoj izjavi za medije naveo da Vladini funkcioneri Vulin, Stefanović, Petković i više desetina narodnih poslanika iz SNS reč nisu rekli protiv “očito novog omiljenog opozicionara Dragana Đilasa, ali su zato iz svih medijskih oružja zapucali na Matiju Bećkovića, Miloša Kovića, Dragomira Anđelkovića i pet opozicionih parlamentarnih političkih stranaka koje su se ujedinile oko odbrane i očuvanja KiM u sastavu Srbije“.

– Iako se Deklaracija uopšte ne bavi aktuelnom vlašću već našim zajedničkim stavom da smo protiv bilo kakvog vida priznanja lažne države Kosovo i za punu reintegraciju južne srpske pokrajine, vlast ju je dočekala na nož. Zašto predstavnicima vlasti smeta pozivanje na Ustav Srbije, Rezoluciju 12 44 SB UN, Kosovski Zavet, kao i protivljenje bilo kakvim podelama i razgraničenjima na KiM? Zašto napadaju Deklaraciju koja je samo izrazila ono što po svim anketama podržava apsolutna većina građana Srbije? Da li oni spremaju nešto suprotno tome pa smo ih uhvatili u sred takvih planova? Takođe je veoma zanimljivo da su napadi na Deklaraciju došli ne samo sa režimske već i sa opozicione medijske strane, tako da postaje jasno zašto je nužan treći put ne samo u srpskoj politici već i na srpskim medijima – istakao je Obradović.

On je zapitao kakav to srpski blok sprema Aleksandar Vučić i da li je to blok sa Đilasom oko uvođenja sankcija Rusiji.

– Za nas iz Srpskog pokreta Dveri i Patriotskog bloka jedini prihvatljiv srpski državotvorni blok je onaj koji se bori za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije i protivi uvođenju sankcija Rusiji. Ako već Vučić i Đilas žele da prave neki novi koalicioni blok – neka tako i kažu i neka zajedno prave i novu Vladu Srbije, jer trenutno imaju većinu za to, kako bismo konačno izašli iz ove blokade Skupštine i Vlade. Tek tada će mnogima postati jasno zašto toliko dugo pričamo da je jedini izlaz za Srbiju treći put između bivše i sadašnje vlasti koje se sada ujedinjuju oko pogubnog puta Srbije u EU po svaku cenu. A na tome putu nas čekaju samo nove ucene da moramo priznati lažnu državu Kosovo i uvesti sankcije Rusiji. Vučić i Đilas mogu zajedno da krenu tim putem, ali ne zadugo jer će većina građana Srbije ostati na suprotnoj strani. Njih dvojica zato nikako ne mogu biti srpski blok, a nas osmoro koji smo potpisali Deklaraciju o reintegraciji KiM to već jesmo – zaključio je lider Dveri.

 

 

Izvor: Morava info



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar