Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac Mozzart nastavio negativan niz, Zadar slavio u Čačku posle produžetka

post-title
Foto: Lejča photography


U okviru 4. kola AdmiralBet ABA lige u dvorani kraj Morave su se sastali stari znanci iz perioda bivše Jugoslavije. Dakako, reč je o Borcu Mozzart i Zadru. Bio je to okršaj važan za oba tima, ali posebno za domaćina, koji je svim svojim bićem želeo da dođe do prve pobede. Trud se, na kraju, nije isplatio pulenima Marka Marinovića, koji su nakon velike borbe i jednog produžetka poraženi rezultatom 91:93 (22:18; 17:22; 27:23; 17:20; 8:10). Ipak, ono što može veoma da obraduje sve navijače Borca Mozzart jeste da se nakon višemesečne pauze na parket vratio iskusni Sava Lešić.

Borac je trojkom Radonjića ušao u meč, što je za Čačane najidealniji način. Nije prošlo dugo, a još nekolicina igrača je poentirala, tako da je domaćin odlično započeo okršaj. Međutim, stvari su se nedugo zatim promenile, jer je znatno usporio napad Čačana, što je Zadar iskoristio da malo smanji deficit. Ipak, polovinom deonice Borac je ponovo došao do šuta, pa je posle trojke Hejla imao plus osam (13:5). To je bio alarm za klupu Zadra da pozove prvi tajm aut. Ali Borac nije hteo da spusti nogu sa gasa, pa je čak došao i do prve dvocifrene prednosti (18:7). Zadar je, ipak, pred kraj deonice došao do bolje igre, pa je serijom 8:0 znatno smanjio zaostatak. S druge strane, Borac je na mišiće odoleo, pa je posle 10 minuta imao prednost.

Serijom 4:0, koju je napravio Čampara, Zadar je početkom druge deonice došao do izjednačenja (22:22). Nalet gostiju zaustavio je Đoković pogotkom sa distance. Ali Čampara nije želeo da se zaustavi, već je u nastavku doneo svom timu i prvo vođstvo (25:29). Borac nije dopustio da se rival dodatno odlepi, već je serijom pogodaka vratio prednost na svoju stranu semafora. Međutim, nije prošlo dugo, a Zadar je uradio isto, pa je došao do plus pet (34:36). Zahvaljujući Čarapiću i njegovim trojkama gosti se nisu još više odvojili, već je Borac ostao aktivan. Na jedvite jade, Zadar je uspeo da na veliki odmor ode sa minimalnom prednošću.

Prilično ujednačeno proteklo je nekoliko minuta treće četvrtine. Timovi su se smenjivali u vođstvu, tako da niko nije bio u stanju da uradi nešto ozbiljnije. Međutim, nakon tri minuta nadmudrivanja Zadar je prvi preuzeo inicijativu, pa je brzo vezao osam poena (42:50), što je nateralo trenera Marinovića da pozove minut za savetovanje. Do reakcije je odmah došlo, jer je Borac munjevito vezao sedam poena i značajno poravio situaciju. Od tog momenta ponovo je nastupilo egal stanje, koje je potrajalo do pred kraj deonice, kada je Borac stekao plus sedam (66:59). Ipak, do okončanja trećeg perioda Zadar je smanio deficit, pa je na pomolu bila neizvesna poslednja deonica.

Baš kao treća, tako je i odsudna četvrtina krenula podjednako dobro za oba sastava. Na jednoj strani poene je donosio Tomašević, a na suprotnoj ko drugi nego Božić. Igralo se koš za koš, tako da je bilo očigledno da će sitnice odlučiti pobednika. Vreme je neumitno prolazilo, a niko nije bio kadar da veže nekoliko učinkovitih napada. Kada je ostalo samo dva minuta do kraja, Zadar je imao plus tri (80:83), pa je delovalo da je malo  bliži pobedi. Ali odgovorio je Novaković pogotkom za tri, pa je sve krenulo ispočetka. Sledećih nekoliko napada niko nije uspeo da realizuje, tako da je atmosfera došla do tačke ključanja. U takvom ambijentu niko nije došao do koša, pa je bili potrebno da bude odigran produžetak.

Dodatno vreme otvorio je Novaković svojom novom trojkom. Usledili su poeni Božića i Žganeca sa jedne, a Todorovića sa druge strane, tako da je egal i dalje vladao. Bilo je očito da su obe ekipe željne trijumfa, tako da niko nije odstupao sa borbene linije. Na dva poseda do kraja Zadar je imao plus jedan, tako da je Borac bio na potezu. Da stvar bude gora po domaćina, sudije su dosudile upitan faul kapitenu Borca u napadu, pa je Zadar imao oko 12 sekundi da privede meč kraju. Domaćin je pravio faul, a Drežnjak je pogodio jedno slobodno bacanje, pa su gosti imali plus dva (91:93), a Borac 10 sekundi za pobedu ili novi produžetak. Naravno, trener Marinović je pozvao tajm aut kako bi isplanirao potez odluke. Odgovornost na sebe je preuzeo Novaković, ali nije bio uspešan, pa je Zadar došao do dva vredna boda.

Borac Mozzart: Glišić, Lešić 8, Đoković 7, Tomašević 15, Novaković 17, Radonjić 5, Todorović 15, Milovanović 4, Čarapić 8, Hejl 12.

Zadar: Dejvis 10, Jordano 11, Klarica, Sikirić, Žganec 5, Čampara 12, Matulina, Lakić 5, Drežnjak 20, Božić 27, Ramljak 2, Šantelj 1.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar