Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Deponija u Torovima kod Topole ogroman ekološki problem, nakon više od pola veka planira se njeno zatvaranje

post-title
Foto: RINA


Jedan od najvećih ekoloških problema na teritoriji opštine Topola jeste deponija u naselju Torovi koja je formirana šezdesetih godina prošlog veka. Za preko pedeset godina na tom mestu nataloženo je toliko smeća da su svi kapaciteti ove deponije maksimalno popunjeni, a upravo na tom mestu veoma često dolazi do velikih požara od kojih strahuju loklani meštani.

Na rešavanju ovog problema godinama se radi a prema rečima nadležnih na današnjoj sednici Opštinskog veća, u sledećoj godini ovaj višegodišnji problem mogao bi biti trajno saniran.

„Do kraja godine raspisuje se Javna nabavka za deponovanje smeća na regionalnoj deponiji sa transportom. Takođe se razgovara sa ASSOM da se povuče sa seoskog područja a da naše Komunalno preuzme kontrolu nad čišćenjem smeća, ako ne bude moglo samo da radi angažovaće se podizvođač koji će pomoći Komunalnom dok ono ne bude kompletno tehnički u mogućnosti da samo sve to radi", izjavio je Dragan Jovanović član Opštinskog veća za infrastrukturu.

On dodaje da se kreće u izradu projekta da se uradi kompletno zatvaranje deponije u Topoli i njeno otplinjavanje a napraviće se i dve transfer stanice gde će se dovoziti smeće i transportovati dalje ka regionalnoj deponiji u Lapovu ili Jagodini.

"Ministarstvo će to raditi sa nama, tako da će 2023. godina biti godina u kojoj će krenuti zatvaranje deponije i rešavanje vodosnabdevanja“, zaključio je Jovanović.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar