Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Marko Marinović: Ne smemo previše da tugujemo, moramo da se okrenemo novim protivnicima

post-title
Foto: Lejča photography


Prvi meč 5. kola AdmiralBet ABA lige biće odigran u Zagrebu, gde će na parketu Košarkaškog centra Dražen Petrović koplja ukrstiti domaća Cibona i Borac Mozzart (petak, 18:00).

Čačani će u glavni grad Hrvatske otići sa intencijom da pokušaju da ostvare prvu pobedu u ovosezonskom izdanju regionalnog takmičenja. U prva četiri kola nisu osetili slast pobede, tako da će meč koji se bliži biti od ogromne važnosti.

S druge strane, Cibona je u boljem položaju, jer je nakon lošeg starta i dva poraza uspela da veže isti broj trijumfa, tako da mirne glave može da dočeka goste iz grada na Moravi.

Marko Marinović, šef struke Čačana, bio je vrlo kritičan nakon poraza od Zadra u nedelju veče.

,,Mi smo sastavili ekipu od igrača koji su na okupu već neko vreme. Ali video sam strah kod igrača da ćemo pobediti. U odlučujućim momentima, kada je bila potrebna koncentracija, nismo je imali, pa smo primali lake koševe. To je počelo od prvih minuta i trajalo je ceo meč. Defanzivno smo bili očajni, nijedan zadatak koji smo uvežbali nismo uradili. Zadar je imao 52 skoka, a mi smo ostali na 39. To dokazuje da je bila mala borbenost mojih igrača. Tako da nismo mogli da se nadamo pobedi, već samo porazu”, kazao je kormilar Borca Mozzart.

Ali…

,,Pobede i porazi su sastavni deo košarke. Ne smemo previše da tugujemo, nije smak sveta, već da se okrenemo novim protivnicima”, smatra strateg čačanskog tima.

Ipak, bez obzira na taj nimalo prijatan poraz, nova utakmica je šansa da se Borac Mozzart po prvi put ovenča lovorikama.

,,Sledi nam utakmica sa Cibonom, samo pet dana nakon poraza od Zadra. Meč koji ćemo igrati u petak biće veoma važan za nas, to je svima sasvim jasno. Vremena nemamo mnogo na raspolaganju, a potrebno je da uradimo analizu prethodnog susreta i uočimo gde smo sve grešili. A kada to sprovedemo u delo, sledi dobra i temeljna priprema za utakmicu sa Cibonom, koja neće biti uopšte laka. Tim iz Zagreba se nalazi u dobrom ritmu, vezao je dve pobede, tako da će sigurno protiv nas želeti da nastavi niz pozitivnih rezultata“, dodao je Marko Marinović.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar