Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac poražen u novoj egal završnici, Cibona odbranila "Draženov dom"

post-title
Foto: Cibona


U prvom okršaju 5. runde AdmiralBet ABA lige u ,,Draženovom domu“ koplja su ukrstili domaća Cibona i čačanski Borac Mozzart. Bio je to meč od ogromne važnosti za pulene Marka Marinovića, koji su svim silama težili da zabeleže prvu pobedu u jadranskom takmičenju. Na koncu susreta, ta intencija im nije urodila plodom, jer je domaćin u napetoj završnici odbranio svoj teren i slavio rezultatom 87:85 (15:17; 21:15; 27:18; 24:35).

Kao što se moglo i očekivati, utakmica je krenula u prilično ravnopravnom ritmu. Ali posle uvodnog odmeravanja Borac je prvi dodao gas, pa je serijom 10:0 došao do lepe prednosti (2:10). U nastavku je Cibona uspela da dođe do nešto bolje igre, ali nedovoljne da se zaustavi tim iz Čačka. S druge strane, Borac je sve držao pod svojom kontrolom, pa je znalački čuvao kapital stečen na startu meča. Ipak, u poslednja dva minuta opala je budnost Čačana, što je domaćin iskoristio, pa je prišao na svega koš zaostatka (15:17).

Hejl je započeo drugu deonicu sa šest vezanih poena, pa je svom timu vratio finu prednost. Posle takvog efikasnog početka usledila je košgeterska suša, pa se rezultat prilično dugo nije promenio. Doduše, to je više pogodovalo Borcu, koji je bio u plusu. Prošlo je više od četiri minuta, gotovo pet, pre nego što je stigao odgovor Cibone, koja je uspela da spusti loptu u koš. Od tog momenta domaćin se razdrmao, pa je ozbiljno počeo da ugrožava rivala. Štaviše, posle tri vezane trojke Smajlagića došli su Cibosi do plus šest (31:25). Do odlaska na veliki odmor Borac je na mišiće uspeo da smanji deficit, što je bio malo prihvatljivije stanje za goste.

Početkom trećeg dela igre Cibona je uspevala da čuva prednost stečenu krajem prvog poluvremena. Borac je, s druge strane, na sve načine pokušavao da anulira zaostatak i potpuno se vrati u igru. Ali taman kada se činilo da su Čačani na korak do cilja, Cibona bi došla do poena i tako onemogućila nastojanje protivnika. Štaviše, posle poena Bundovića došla je Cibona do najvećih +15 (55:40). Na drugoj strani, Borac nikako nije uspevao da uđe u pozitivan ritam, tako da je kaskao za rivalom. A kako mu šut nikako nije išao, posle pola sata igre zaostajao je značajnih 13 poena (63:50).

Odsudni deo utakmice Borac je zaigrao na sve ili ništa. Drugog izbora nije imao, jer je zaostajao dvocifrenom razlikom. Ali start nije bio dobar za goste, pa su i dalje bili u značajnom deficitu. Tek kada je Novaković pogodio za tri, Borac je smanjio na minus osam (63:55), pa je to bio dobar znak za Čačane. Ipak, gosti su imali u svojim redovima fenomenalnog Hejla, koji je na svojim plećima nosio celu ekipu. Njegovim koševima Borac je ostajao u igri i imao je čemu da se nada. A kada je uspeo da ubaci ko zna koju po redu trojku, došao je čačanski tim na svega dva poena manje (68:66). Bio je to ozbiljan poduhvat, vredan hvale. Naravno, trener Cibone je zatražio tajm aut kako bi aktivirao svoje igrače. Ipak, domaćin nikako nije mogao da pronađe rešenje za Hejla, koji je prosto rešetao protivnički koš. Zahvaljujući upravo njemu, meč je ušao u egal završnicu.

Međutim, u presudnim trenucima utakmice pribraniji je bio sastav iz Zagreba. Iako je Borac uložio poslednje atome snage kako bi došao do trijumfa, Cibona je imala dvojac Kapusta – Smajlagić, koji su u ključnim momentima doneli potrebne poene, ali i poteze za svoj tim. A to nije mogao da popravi čak ni fenomenalni Hejl, koji je meč završio sa 44 poena. Doduše, Đoković je imao šut za produžetak, ali nije uspeo da ga realizuje…

Cibona: Radovčić 15, Perasović, Smajlagić 25, Majcunić 4, Mazalin 17, Aranitović 3, Baković 5, Kapusta 12, Ljubičić, Bundović 6.

Borac Mozzart: Glišić, Lešić 2, Đoković, Nikolić, Novaković 15, Radonjić 14, Todorović, Milovanović 10, Čarapić, Hejl 44.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar