Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Počinje 16. Međunarodni festival ,,Animanima“

post-title
Foto: Infopress


Šesnaesti međunarodni festival animiranog filma ,,Animanima 2022“ biće održan od 2. do 5.novembra u Domu kulture u Čačku, pod sloganom ,,Nova inspiracija.  Novo iskustvo“. Za takmičarski program odabrana su 32 filma iz 15 zemalja, koje će ocenjivati žiri sačinjen od prvoklasnih animatora. Pokrovitelj festivala je Ministarstvo kulture i informisanja i grad Čačak.

,,Festival ,,Animanima 2022“ obeležiće četiri takmičarske projekcije, koje su izostale u prethodne dve godine, kada je ,,Animanima“  imala samo onlajn format. Među filmovima odabranim za ovodišnje takmičenje je i kolekcija Nezavisna korejska animacija, koja predstavlja veliku novinu u programu. Animirani radovi iz trajne kolekcije video portala STASH iz Kanade – televizijske reklame, brendirani sadržaji, muzički video – postali su važan sadržaj festivalskog programa.  Posetioce očekuje i zanimljiv izložbeni program“, istakao je Milen Alempijević, umetnički direktor festivala ,,Animanima“.

Milen Alempijević

Mlađi polaznici dobiće prve filmske „uloge“ na radionici sinhronizacije glasova, a nešto stariji, koji pretenduju da stečena znanja jednog dana prenesu nekim budućim polaznicima, saznaće od iskusnih predavača dosta toga o tehnikama i pedagoškim aspektima animiranog filma. Za najmlađu publiku pripremljen je kratkometražni i dugometražni program animiranih filmova. Ljubitelji animacije mogu se detaljnije uputiti u programske sadržaje na festivalskoj veb adresi www.animanima.org  

Žiri će najvećom nagradom festivala, Gran prijem nagraditi najbolji film, dodeliće specijalnu nagradu, kao i specijalna priznanja. Nagrada simboličnog karaktera, koja je autorima lično veoma značajna, jer predstavlja priznanje da je film uspeo da komunicira sa najširom publikom, biće takođe dodeljena od strane publike na završnoj večeri festivala  5.novembra. 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar