Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiNeverovatan podvig Marka iz Arilja: Noga mu je kraća za 35 centimetara, ali ovaj heroj je ostvario svoj najveći san i dokazao da ništa nije nemoguće (FOTO)

post-title
Foto: RINA


Jedna njegova noga kraća je od druge za čitavih 35 centimetara. Čitav život bio je drugačiji od svojih vršnjaka, ali ga činjenica da je osoba sa invaliditetom nije sprečila da ostvari svoje ciljeve koji su nedostižni i za mnogo onih koji imaju obe zdrave noge. Mladi Ariljac, Marko Poledica, uprkos hendikepu osvojio je najviše planinske vrhove u regionu, a sada je otišao još jedan korak dalje i osmelio se da prvi put poleti paraglajderom. Prelet preko Zlatibora i pogled na visove iz ptičije perspektive bio je ostvarnjenje njegovog dugogodišnjeg sna.

„Dosta planinskih vrhova sam osvojio planinarenjem, sada težim tome da neke nove vrhove, one koje nisam osvojim i vidim iz ptičije perspektive. Nisam imao dilemu da li mogu ili ne mogu, snaga volje je neuporediva i jača od bilo kakvog straha”, rekao je za RINU Marko Poledica iz Arilja.

1667566690_arilje-prepreka-paraglajding-marko-osi-fotorina2
Foto: RINA

Sam vrh Čigote i sve njene lepote bile su dugogodišnja Markova želja da ih osvoji.

„Merkao sam ovaj predeo godinama i baš sam ovde poželeo da poletim, jer kako kažu, letenjem se shvata zašto ptice tako lepo pevaju, krajnje je vreme da to i ja razumem”, kazao je Marko kroz osmeh.

Njegovi instruktori kažu da je on jedan od retkih koji je odlučio da uprkos svom hendikepu napravi smeo korak u nekom od ekstremnih sportova.

„Veliku hrabrost i smelost poseduje Marko, jer kao što je evidintno, iza nas je malo veća visina, on je stvarno i hrabar i odlučan da poleti paraglajderom da bi sve video sa visine, kao što planinari” rekao je Aleksandar Jovanović, pomoćnik pri poletanju.

1667566690_arilje-prepreka-paraglajding-marko-osi-fotorina6
Foto: RINA

Prvi let paraglajderom je za sada Markov najduži i najsmeliji korak, a srčano i emotivno podržala je i njegova majka Slavica.

„Divan je osećaj videti, kako mladi ljudi ostvaruju svoje snove i ciljeve, te kako volja i želja prevazilaze sve strahove i predrasude”, kazala je njegova majka.
Ovaj Ariljac će, kako kaže, zauvek pamtiti venac Čigote i oštar planinski vazduh koji ga je nosio iznad četinarskih krajolika do pašnjaka koji će biti upisani u mapu njegovih uspešnih putešestvija.

RINAKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar