Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak privlači sve veći broj domaćih, ali I inostranih gostiju

post-title
Foto: Infopress


U toku ove godine zabeleženo je 55. 000 dolazaka turista u Čačak. Najveći broj gostiju, grad na Moravi, posetio je u periodu od juna do kraja septembra, s obzirom na to da je Čačak izabran među 18 gradova I opština kao prva nacionalna prestonica kulture u narednoj godini može se očekivati I znatno veći broj domaćih, ali I inostranih gostiju.

Novootvoreni Prirodnjački centar u Ovčar Banji privlači sve veći broj turista, a u toku proteklih meseci najveći broj dolazaka ostvaren je u okviru omladinskog i školskog turizma.

Banjski turizam je još jedan oblik turizma sa kojim Čačak može da se pohvali. Atomska Banja Gornja Trepča zauzima vodeće mesto, a u planu je i razvoj Slatinske Banje kako bi se unapredia turistička ponuda i u okviru lečilištog turizma.

Sektor turizma pokazao je žilavost I snagu da se bori sa otežanim uslovima rada usled pandemije korona virusa, kada je turistička tražnja bila usmerena ka seoskom turizmu.

Razvoju turizma ,a posebno domaćem doprineli su vaučeri . Predstavnici nadležnog ministarstva su I kroz Strategiju razvoja turizma Republike Srbije za period od 2016.do 2025. godine predvideli značajna ulaganja u sve oblike turizma.

U prethodnim mesecima obavljena su arheološka istraživanja na prostoru od oko 800 kvadrata Narodnog muzeja i Međuopštinskog Istorijskog arhiva .Svi ovi radovi uticaće na unapređenju kulturne ponude Čačka.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar