Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Meštani užičkog naselja Turica u panici i strahu, zgrada starog Studentskog doma postala je pravo ruglo grada i deponija

post-title
Foto: RINA


Kada je izgrađen nov Studentski dom u užičkom naselju Krčagovo, niko nije ni pretpostavio da će onaj prethodni u Turici za vrlo kratko vreme postati pravo ruglo i sramota grada na Đetinji. Lokalni huligani uništili su ovaj prostor, a zgrada uprave, studentska menza i prostor u kom je boravio veliku broj studenata danas izgleda više kao deponija koja ugrožava stanovnike tog dela grada, ali i mališane u obližnjem vrtiću.

„Niko više o tom prostoru ne vodi računa, urnisan je, zapaljen, stvarno je jedno ruglo naselja Turica. Meštani se bune, oko kuće gledaju paljevinu, išli su u opštinu da pitaju ko je zadužen za to, ali oni su rekli da nisu nadležni i to sada tako sve stoji. Uveče se ovde skupljaju ljudi, piju, banče, iznose krevete i sve ostalo šta im treba", rekao je za RINU Duško Paljak, meštanin naselja Turica.

Ove barake trenutno su pod ingerencijom Vlade Republike Srbije, pa samim tim grad Užice ne može niti rušiti postojeći objekat, niti graditi novi dok postupak ne bude gotov.

"Predmetni objekti su svojina Republike Srbije i njima raspolaže Republička direkcija za svojinu kojoj je nakon preseljenja na novu lokaciju upućen zahtev za prenos prava svojine sa Republike na lokalnu samoupravu, odnosno grad Užice. Sam postupak je u proceduri i nakon donošenja odluke Republičke direkcije za imovinu biće preduzete radnje na predmetnim objektima", rekla je Ljiljana Kuzmanović direktoka Studentskog centra Užice.

Da je ovaj objekat prava tempirana bomba i da postoji veliki rizik od izbijanja vatrene stihije u njemu, najbolje pokazuje i događaj iz maja ove godine kada se stari Studenstki dom u Turici zapalio, a tom prilikom pričinjena je ogromna materijalna šteta.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar