Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiNa ovom srpskom stadionu u doba korone odigrana je najposećenija utakmica u Evropi: Ariljci stajali po brežuljcima iznad terena, a sada su tu izgrađene nove tribine

post-title
Foto: RINA


U teškoj 2020. godini kada je usled epidemije korona virusa bila zatvorena čitava Srbija, a svi sportski događaji ili su bili odloženi ili su se igrali bez publike samo je jedna fudbalaska utakmica u čitavoj Evropi tada imala nekoliko stotina gledalaca. Verni navijači okupili su se na brežuljcima iznad stadiona u Arilju kako bi gledali loklani derbi, jer tribine nisu imali. Sada, dve godine kasnije to se i te kako promenilo pa će stadion čuven po ovom događaju konačno dobiti izgled kakav zaslužuje.

"Na tribine su Ariljci sportskog duha dugo čekali, a već sledeće godine biće spremne za korišćenje. Projekat je u završnoj fazi, treba da se urade zaštitne ograde i sedišta koja ćemo u toku naredne godine uspeti da isfinansiramo i da realizujemo i nadamo se da će tribine biti spremne za korišćenje, pune gledalaca i publike”, rekao je za RINU Radiša Stefanović, zamenik predsednika opštine Arilje.

1668251767tribine_arilje_03
Foto: RINA

Kapacitet novoizgrađenih tribina biće nešto više od 1000 sedećih mesta, što je za uslove opštine Arilje, više nego dovoljno da bude popunjeno do poslednjeg mesta.

„Do skoro je tako bilo, Arilje ima fudbalski teren, organizuje fudbalske utakmice, međutim nije imalo tribine. Lokalna samouprava je u nekoliko navrata pokušavala da izgradi tribine, međutim tek u poslednje vreme smo uspeli smo uz podršku Ministarstva, državne uprave i lokalne samouprave, njihovo učešće od 9,6 miliona dinara, a mi smo kao lokalna samopurava izdvojili oko 19 miliona", dodao je Stefanović.

Infrastrukturni projekti koji će biti realizovani do kraja godine svakako će podići samu opštinu Arilje na viši nivo, pa i kada su u pitanju gradske tribina koje su umnogome nedostajale prvenstveno mladim Ariljcima.

RINAKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar