Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Juniori Borca sigurni u okršaju sa Mornarom

post-title
Foto: Dragana Stjepanović


U meču broj dva U19 turnira AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca Mozzart ukrstili su koplja sa vršnjacima iz Mornara-Barsko zlato. Nakon poraza od Mege MIS mladi Čačani su bili željni pobede, tako da su od prvog do poslednjeg minuta igrali na zavidnom nivou. Trud im se, na kraju, itekako isplatio, jer su savladali rivala iz Bara, a rezultat je po okončanju susreta glasio 86:79 (23:15; 26:16; 17:22; 20:26).

Već u prvih 10 minuta puleni Miloša Pejanovića su pokazali da su na Zlatibor došli po barem jednu pobedu. Igrali su onako kako je to trener od njih zahtevao, pa su prvi kvartal okončali sa osam poena suficita (23:15).

Drugi deo meča nije bio ništa lošiji po Čačane. Naprotiv! Nastavili su da igraju na zavidnom nivou, pa su na veliki odmor otišli sa dvocifrenom prednošću, što je bilo itekako značajno pred nastavak utakmice (49:31).

Kada su se timovi vratili na parket iz svlačionica posle petnaestominutne pauze, Borac je nastavio da rešeta koš Mornara. Iz minuta u minut povećavao je distancu u odnosu na Barane, polovinom deonice zaustavio se na koti 23 (41:38). Bilo je očigledno da Mornar nema snage da parira Čačanima. Doduše, Crnogorci su do okončanja trećeg dela igre malo smanjili deficit, ali to je bilo sve od njih.

Od početka poslednjeg dela meča Mornar je pokušavao da što više priđe Borcu i tako duel učini neizvesnijim. Nakon tri minuta košarke uspeli su da se primaknu na devet poena manje (70:61), što dugo nije bio slučaj. Ali kada je video da je đavo odneo šalu, čačanski sastav je zategao svoje redove, pa je do konca susreta igrao onako kako se od njega i očekuje. Do kraja utakmice puleni trenera Pejanovića bili su na visini zadatka, tako da su sigurno meč priveli kraju.

Najbolji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je Ćurčić sa 15 poena. Sa dvocifrenim učinkom bili su još Munitlak, koji je postigao 12, kao i Vasilijević, koji je dodao 10 poena.

Borac Mozzart: Bojović 2, Vasilijević 10, Vujičić 6, Milošević 7, Veljović 4, Nikolić 9, Ivković 3, Đ. M. Ćurčić 15, Munitlak 12, Popović 9, Erić 7, Stojić 2.

Mornar-Barsko zlato: Glendža 10, Kosović 26, Pućurica 3, Ivančević 9, Hot 12, Radunović 6, Lekić, Komnenović, Čarapić, Đalović, Lekić 2, Ražnatović 11.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar