Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gornji Milanovac: Na inicijativu sugrađanina Pantelije Popovića stabla jasena i lipe posađena u Gradskom parku i na Brdu Mira

post-title
Foto: Press služba


Gornji Milanovac će od danas krasiti nove sadnice lipa i belog jasena. Zahvaljujući donaciji Pantelije Popovića koji je opštini i svojim sugrađanima donirao dvadeset sadnica belog jasena, danas su oplemenjene zelene površine na nekoliko gradskih lokacija.
-Zahvalni smo što imamo ovakvog sugrađanima koji je poželeo da svojim primerom da lep podsticaj i ostalim Milanovčanima da sačuvaju ove naše sadnice i edukacijom svoje dece i unučića pomognu da sačuvamo okolinu, jer zelenilo čine pluća našeg grada. Današna sadnja se obavlja zahvaljujući pomoći stručnih ljudi iz JP za izgradnju i JKP “Gornji Milanovac u Gradskom parku, Spomen-parku Brdo Mira i u Velikom parku, rekla je Ivana Adamović, šef Kancelarije za zaštitu životne sredine, dodajući da ovo pošumljavanje doprinosi kvalitetnijem vazduhu i ekološkoj svesti, a na nama je da to čuvamo, da bismo u budućnosti imali benefite.

O tome kako je došao na ideju da svom gradu pokloni sadnice drveća, Popović kaže:
Kao ekolog i poštovalac prirodnih zakona i slogana “Gde god nađeš zgodno mesto tu drvo posadi”, čitao sam o projektima pošumljavanja Adria Media Grupe i kontaktirao gospođa Isidoru Branković. Dogovorili smo se sa lokalnom samoupravom čiju smo podršku dobili da realizujemo projekat. Zahvaljujem se svim učesnicima današnje sadnje drveća, jer smatram da drveće treba saditi a ne seći i voleti prirodu, ali činiti joj dobro, da bi i ona volela vas-rekao je naš sugrađanin.

Isidora Branković iz Adria Media Grupe kaže da je Milanovac drugi grad koji se ozelenjava u okviru projekta “Zasadi drvo”.
- Došli smo u Gornji Milanovac na ideju i poziv vašeg sugrađanina Pantelije koji nas je kontaktirao u želji da donira sadnice belog jasena. U prve tri sezone našeg projekta posadili smo 350 000, a ove godine nam je u planu 250 000 sadnica, ali smo u projekat uveli i ozelenjavanje 10 gradova, jer planiramo da uđemo i u urbane sredine. Nadamo da će građani uživati u novim sadnicama i da će se pridružiti nekim narednim akcijama. Mi smo tu da zajedno sadimo drveće i, neka nam živi planeta-zaključila je Branković.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar