Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiBajatović: Gas bi trebalo da poskupi od 1. januara 11 odsto

post-title


Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je da bi gas trebalo da poskupi od 1. januara 11 odsto, da bi to preduzeće bilo likvidno.

"Poskupljena su svuda u Evropi. Ako hoćemo pozitivan odgovor MMF-a, moraćemo da podignemo cenu struje, ali neće biti velikih poskupljenja, da bi bili u stanju da platimo račune za energente", rekao je Bajatović za TV Hepi.

Dodaje da bi trebalo da se podignu cene za dva, tri puta, ali da to neće biti urađeno.

"Da bismo bili likvidni trebalo bi da bude 11 odsto. Država će i dalje subvencionisati cene gasa. To je i dalje najjeftinija cena gasa kako za stanovništvo, tako i za kompanije. Poskupljenje neće biti odmah, važiće od 1. januara", rekao je Bajatović.

Istakao je da Srbija ima dovoljno gasa jer se na vreme spremila za zimu.

Sve zalihe su plaćene, nikome ne dugujemo za gas, istakao je Bajatović.

"Imamo osam miliona (kubika gasa) preko Bugarske (Gasproma), od 1. decembra ćemo imati još tri miliona, što znači 11 miliona dnevno. To bi trebalo da garantuje da nećemo imati problem. Možemo poredstojeću zimu bezbedno da prođemo. Da naša vlada nije interevnisala fabrike bi se zatvorile, te Evropa ekonomski jako loše stoji trenutno", ocenio je generalni direktor "Srbijagasa".

Naveo je da potencijalno postoji strah od miniranja Severnog toka 1 i 2, kao i da već ima i socijalnih nemira u kojoj meri će biti poskupljenja.

RTS

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar