Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac poražen na parketu Morače od Studentskog centra

post-title
Foto: SC Derby/Filip Roganović


U okviru 7. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca Mozzart su na parketu Sportskog centra ,,Morača“ dočekani od strane domaćeg Studentskog centra Derby. Bio je to meč od velikog značaja za čačanski tim. Naime, u dosadašnjem delu takmičenja nije uspeo da se okiti lovorikama, pa je silno želeo da dođe do prve pobede u sezoni. Na koncu susreta, ipak nije uspeo da ostvari prvi trijumf, jer je domaćin slavio rezultatom 93:84 (25:20; 24:23; 17:18; 27:23).

Utakmica je, shodno očekivanjima, počela nešto bolje po domaćina. To i ne čudi toliko, ako se uzme u obzir da Studentski centar uvek igra čvrsto kod kuće. Vodio je od prvog napada, ali je Borac uspevao da drži priključak za rivalom. Malo po malo, Čačani su polovinom deonice čak došli i do izjednačenja (9:9). Od tog trenutka, pa narednih nekoliko minuta, vođena je velika borba po čitavom terenu. Istina, domaćin je vodio, ali neznatnom razlikom. Ali onda su Crnogorci uspeli da naprave seriju dobrih napada, pa su brzo došli do plus devet (25:16). Do kraja prvog kvartala Borac je preko Lešića uspeo da malo smanji deficit.

Drugi deo meča krenuo je trojkom Petrovića, koji je na taj način postigao svoje prve poene u dresu Borca. Njegov primer sledili su i saigrači, posebno Tomašević, pa je čačanski tim došao do prvog vođstva (27:31). Bio je to značajan preokret, zaista vredan hvale. A kada je došao u posed ekstra kapitala, Borac nije želeo da ga ispusti. Međutim, i domaćin se pitao, pa je preko Džeksona munjevito došao do plus pet (38:33). Reakcija je stigla od Radonjića i Milovanovića, koji su odgovorili serijom 5:0, pa je rezultat ponovo bio poravnat. Na drugoj strani proradio je Megi, pa je domaćin na veliki odmor otišao sa plus šest (49:43).

Serijom 4:0 Borac je startovao drugo poluvreme. To je bilo od velikog značaja za goste, jer su vrlo brzo prišli tik uz rivala. Ubrzo, domaćin se probudio, pa je uspeo da zaustavi nalet gostiju. U periodu koji je usledio Studentski centar je konstantno vodio, ali je Borac disao za vratom protivniku. Trud koji je sve vreme ulagao Borcu se u drugom delu četvrtine isplatio, jer je trojkom Tomaševića došao do novog vođstva (57:58). Odgovor je stigao od Drežnjaka, koji je serijom 4:0 vratio prednost svom timu. Usledili su još neki dobri potezi domaćina, koji je do kraja trećeg kvartala sačuvao kapital.

Završnu četvrtinu Borac je odmah morao da krene vrlo borbeno, jer je bio u zaostatku, tako da drugog izbora nije imao. Ali kako je vreme odmicalo, bilo je sve teže i teže, jer domaćin nije hteo da pusti prednost. Ipak, velika borba i trud su urodili plodom, pa je posle koša Lešića gostujući tabor prišao na minus dva (70:68). Studentski centar je odgovorio, pa je čak i uvećao prednost (78:71). Do kraja je bilo malo više od dva minuta, tako da je Borac bio u nezgodnoj poziciji. Vremena na raspolaganju je bilo sve manje, tako da je domaćin bio na korak do pobede. Naravno, Borac se borio do kraja, ali ipak nije mogao do novog preokreta, tako da je Studentski centar došao do treće pobede u sezoni.

SC Derby: Džekson 21, Megi 13, Pavlićević 5, Ivanović, Vučeljić 3, Slavković 13, Hadžibegović 2, Tasić 15, T. Ivišić 2, Z. Ivišić 4, Drežnjak 15, Tišma.

Borac Mozzart: Glišić, Lešić 17, Đoković 4, Petrović 7, Tomašević 10, Novaković 13, Radonjić 3, Todorović 2, Milovanović 9, Čarapić 2, Hejl 17.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar